Кажи го на Китайците, които продават по около 1.8 $/kg (под 3.0 лв.), доставен до Европейско пристанище.
Ако случайно не знаете, 3-4 български фирми в момента бясно пакетират мед по една огромна поръчка на Червен Кръст - доколкото ми е известно, говорим за 1500 или 2500 тона !!! Това е половината от годишното Българско производство, но за съжаление МЕДА Е КИТАЙСКИ !!! Мой приятел - шофьор на ТИР докара един ТИР мед от Полша за България и ми снима транспортните документи. Знам Полската фирма, която го внася в България, знам и Българската, която го приема и пакетира. Знам и че склада им е задръстен с китайски мед и моя приятел е разтоварвал варелите направо на плаца. Докерите са споменали, че цялата поръчка е за повече от 100 ТИР-а и той е един от тях. Информацията ми е потвърдена и от независим източник, който пък знае кой е спечелил конкурса на Червения Кръст и после е наемал Български фирми да му пакетират меда, но този мед трябва да е евтин (тоест Китайкси). И това се случва почти всяка една година и ще се случва в бъдеще отново всяка една година. Всяка година има такива конкурси на Европейския Червен кръст в съдружие с Червения Кръст на различните държави и всяка една година един и същи човек ги печели (за Българската част) и после организира разфасоването на хиляди тонове КИТАЙСКИ МЕД на територията на България.
Та на фона на тази информация цяло чудо си е, че изкупната цена все пак е над 4.0 лева. Можеше да е доста по-зле. А за по-висока цена на меда от 4.0 лева можете да мечтаете само ако паднат 1000 атомни бомби над Китай и едновременно с това 100 метрово цунами затрие Аржентина и Мексико. Докато това не се случи, тези три държави ще командват изкупните цени на меда по целия свят. Тъжно, но това е истината.