Вече трета година отглеждам една пауловния елонгата и всяка пролет тръгва от нулата. Намира се в района на гр. Годеч с надморска височина около 800 м.
Вече трета година отглеждам една пауловния елонгата и всяка пролет тръгва от нулата. Намира се в района на гр. Годеч с надморска височина около 800 м.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
В какъв смисъл от нулата.
Ти я режеш или измръзва.
Ако измръзва, пробвай да я изолираш.
Например с изолацията за водопроводите - надения на стъблото след листопада и с тиксо запечатай горния отвор и април махаш.
Предполагам догодина когато вдървенее стеблото ще държи на студ.
Аз съм от В.Търново и при нас е доста студено( до -25 градуса беше зимъска, а предната и по-надолу), но за сега нямам проблем със студа.
А да не би нещо да унищожава корените и?
При мен имаше един кърт дето все там ровеше за червеи(последните обичат рохкавата пръст около корените, а къртиците знаят това, но не им пука за растението) и така ми унищожи две фиданки, пък аз него.
А може и да я преполиваш .... в млада възраст не обичат преовлажняването и засушаването.
През лятото на 10-12 дни не повече от кофа вода на фиданка и то при "добра" суша, а ако е малко растение може и 2-3 л.
Пролет и есен ако са нормални - никаква вода.
Иначе на месеца веднъж.
Пък може и растението нещо да е недъгаво...
П.П.
Обещаните снимки другия път, че не остана време.
Защо пчелите нямат премиер,министри,парламент ...???Защото правят мед,а не говна!!!
Според вас късно ли е вече за тази година да пробвам размножаване на пауловния с вкореняване във вода на клонка?
Който сади пауловния да внимава с гризачите. Наши роднини засадиха 20 декара, сложиха и капково напояване, но не обърнаха внимание на мишките и те изгризаха както дръвчетата, така и маркучите на капковото.
Някой досега, добивал ли е мед от пауловния?
Сбъркал си с избора на сорт. Студоустойчивостта на пауловния елонгата е едва до -15 -18 градуса, докато пауловния томентоса издържа до -25 градуса.
http://paulowniabg.blogspot.bg/p/paulownia_27.html
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))