Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 12 от 127 ПърваПърва ... 210111213142262112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 111 до 120 от общо 1262
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Може веднага да преместите този култов постинг в онази тема за "Грамотността на..."
    Working....

Наблюдател
    Регистриран
    24.04.2013
    Всичко,което го можеш ти,го мога и аз,само че по-добре!

Потребител
    Регистриран
    14.04.2011
    Пчеларски район
    с.Вълчитрън, общ. Порд
    Областният управител на Ловеч Милко Недялков: Лаборатория за изследване на мед във всеки град

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Лаборатории във всеки град има и сега, но на тях въобще не им се занимава с изследване на мед, защото НЯМА КОЙ ДА ГИ ПОРЪЧВА тези изследвания. На пчеларите въобще не им пука какво има в собствения им мед и въобще не го изследват, въпреки че закона ги задължава. Пука им само на преработвателните предприятия, защото вече са имали издънки с върнати ТИР-ове.

За да се разреши този проблем, преработвателните предприятия си организират собствени лаборатории, които не са акредитирани, но за сметка на това могат да направят изследвания от сега за след 1 час. А най-важното изследване е това за антибиотици в меда. Апарата се нарича Charm II 6200 и е единственият в света, който може толкова бързо да направи компютърен анализ на антибиотиците. Произвеждат го американците и цената му е с много много нули. Все още не я знам, но съм направил официално запитване към фирмата производител.

Ето я фирмата: http://www.charm.com
    Ето го апарата и другите уреди около него: http://www.charm.com/resource/file/140
    Ето ги тестовете, които може да направи: http://www.charm.com/en/products/charm-ii.html

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    За върнатите тирове са си виновни търговците. Като тръгнат да прецакват сигурните си доставчици, а през това време вървят по села и махали и събират каквото им падне по тенеке две така ще да е, но върнатите тирове не са от антибиотици. Знам за няколко случая, в които вината е в самите преработватели. Освен това има върнати тирове, за които се казва, че е заради антибиотици, но истината е, че е открито ГМО повече от допустимото. А уж в БГ ГМО културите са забранени за отглеждане. Освен всичко друго не са редки случаите в които се откриват и остатъци от пестециди, забранени за употреба в ЕС, но масово използвани за борба с акара.
    Не приемай всичко което ти казват преработвателите за чиста монета. В общия случай послъгват за много неща.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В тези градски лаборатории се прави елементарно изследване за огромен срок (поне в Ст. Загора е така) Питам преди няколко дни един от големите изкупвачи, който ми спореше за изкупната цена и ми излизаше с тезата, че не може да ми даде толкова колкото искам, защото имал разходи за изследвания. Питам ако аз си направя изследване в лабораторията в Ст. Загора ще ми даде ли моята цена, но ми отказа категорично защото него го интересували много повече показатели. Дрън дрън, другият пък прави проба в собствена лаборатория над 14 дни.
    Специално към господин Матеев: Моля ви да си промените назидателния тон и да престанете да ни обяснявате колко сме прости. Определено има много заблудени хора, има и прости, но от няколко дена се изказвате поставяйки уравниловка между всички и това определено звучи много обидно. Преди няколко дни написахте пост в който нарекохте всички които подкрепиха идеята за асоциация " НИКОЙ" и тогава премълчах, защото си помислих, че това е моментно състояние. После нахокахте всички, че не членували в съществуващите организации и сякаш трябваше да се почустваме като някакви безгръбначни. Сега литнаха някакви обвинения, че никой не си поръчвал изследвания. Хайде стига. Във вашата фирма и семейство може да изпълняват вашите прищявки безукорно, но тук е ФОРУМ и въпреки, че е ваш не ви дава право да се държите така. Ако това пак е някакъв ваш експеримент до къде може да стигнете смятай, че е до ТУК. Възхищавам се на упорството, прецизността ви, богатия управленски опит и т.н. но това няма да ме превърне в мълчаливо форумно кученце което ви гледа в очите и чака команда и е готово да понесе всякакви упреци само стопанина да бъде доволен.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Останах със зяпнала уста..........

Нито за секунда не съм си и помислял да обиждам когото и да било за каквото и да било. Също така обаче не съм си и помислял да лъжа. Ако искате да ви казвам само това, което искате да чуете, то това означава, че ме карате да лъжа. Имам мнение, което понякога се различава от това на останалите, но не съм знаел, че нямам право да го споделям. Истината понякога боли, но това не я прави по-малко истина. Съжалявам....... И се извинявам, въпреки че не разбрах защо.... Може би наистина е по-добре да си мълча...... Още веднъж - извинявам се..........

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    rosti_sz не си прав. В общия случай преработвателите не ги интересуват показателите, които лабораторията в Стара Загора правят. Те основно се интересуват от отсъствие на антибиотици, тежки метали, изкуствени подсладители, пестециди, та дори и дистаза - все неща, които в момента няма лаборатория (освен централната), която да прави тези изследвания. По интересното е друго. Въпреки че много пари по програмата бяха наляти в централната лаборатория то тя така и не поличи акредитация валидна в ЕС. Това нещо не е случайно. Някой има интерес това да не се случи. Този някой е същия, който ни удари и теслата с наредбата за директните продажби и в се още се опитва да спре въвеждането на системата за добри пчеларски практики.
    Матеев е много прав. И в случая се получава ситуацията малко като "гузен негонен бяга"

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Абсолютно не разбраих за какво не съм прав. Не си правя изследвания на меда, защото няма смисъл. Сто пъти сме говорили, че като не можем да вдигнем изкупните цени трябва да намалим разходите.

Страница 12 от 127 ПърваПърва ... 210111213142262112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •