Колеги да докладвам за майките на scutellator. Съжалявам че трябва да го приемете на доверие/ без снимки/ но майките снасят супер. Двете сложих в нормални семейства ДБ10 в едното вече почти не виждам от старите пчели /черните/ новите са по-масивни, по-едри и определено не са агресивни. Другото семейство няколко дни след като приеха майката видях че са заложили 2 маточника за самосмяна, които естествено взех и направих с тях отводка и така четири пъти по два маточника. От страх да прецакам нещо им вземах целите рамки с маточниците и отслабих кошера, но в неделя видях че са се отказали да сменят майката и имат много пило. В резултат имам четири късни отводки с млади майки, две от които на външен вид много приличат на майка си и две които приличат на моите майки ?? Засега знам че майките снасят много добре и пчелите им са кротки-наистина кротки, изобщо не ме отразяват като ги ровичкам. Определям покупката си като отлична, защото майките са много,много по-добри от тези които наследих и други на колеги върху които имам наблюдения. Да не говорим за радостта и положителните емоции които преживях и което вероятно е най-важното!