Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 23

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ето какво си направих аз.
    Във файла има екселска таблица готова за разпечатване на 9 листа. След разпечатване, листите се подреждат и залепят един след друг, като по този начин се получава редица от дните в сезона от 01.02 до 30.09.
    Има по една "редица" за това какво е планувано (отводки, майки, подхранвания и др.) и една какво реално е направено (или какво е било времето, какво е цъфнало, кога са пръскали, кога си вадил мед и т.н.)
    Направено е за два пчелина, по два екземпляра (по един за пчелина и един в къщи или тефтера, който постоянно нося)

Под тези редици има "корабчета" за цикъл на майкопроизводство и цикъл на отводка до 5 ДБ рамки. Тези корабчета се изрязват и могат да се подплатят с картон.

Тези календари се слагат на стената, с повдигащ маркер се отбелязват очакваните паши, а с "корабчетата" се плануват дейностите, така че да се вместят в сезона (примерно да можеш да изкараш по 2 отводки от кошер - една за увеличаване на семействата и една за запасни майки).

Не знам дали ме разбрахте. Но се надявам това да е от полза за някой колега.Календар на дей&#1.xls
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от petrov_ Виж публикацията
    Някой колега беше писал ,че с маркер пише по капака.писаното стояло една година и на следващата започва от начало.Така ще стане най бързо ,но няма да имаинформация от предходната година.
    Правиш в края на сезона една снимка на капака и си запазваш инфото

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Хайде да предложа още един начин:
    Принтирате на един лист таблица с датата, коментара и т.н. Ламинирате го и пишете с перманентен маркер, а като дойде края на годината се трие със спирт(с ацетон поне става).
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Хайде да предложа още един начин:
    Принтирате на един лист таблица с датата, коментара и т.н. Ламинирате го и пишете с перманентен маркер, а като дойде края на годината се трие със спирт(с ацетон поне става).
    Ако писаното е по фолиото на капака трие ли се?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Ако писаното е по фолиото на капака трие ли се?
    Трие се, но е по-трудно. Има маркери с боя(или поне така им казват) към 5-6лева бяха. Стават и за маркиране на майки, защото съхне много бързо.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Stiliqn Виж публикацията
    Според вас кои е най добрия начин за въвеждане на пчеларския дневник повреме на преглед .Независимо на хартия или на по новите технологи като андроид, все отнема време ако са повече кошери след всеки да записваш ще свърши деня а ще си до никаде.
    Най-добрият начин ще бъде този ,който ти е удобен на теб.Нали знаеш 1000 пчеларя 1000 дневника.Аз за 130 семейства имам тефтер ,като за всяко има отделна страница.При преглед най-дългата ми записка е един ред.Не отнема много време.Тефтера остава за статистика.Имам ги от всичките години.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    На мен ми е най-лесно да пиша на телефона(Android).
    Старите телефони с тъчскрийн примерно Sony Ericsson P900 имаха писалка, а новите нямат.
    Купуваш си една писалка и проблема ти е решен. 2-100лева.
    Аз използвам писалка на Avon . Гумичката не е за триене, а е само за екран. Да не вземе някой с гумата на молива, че екрана ще се надере.

Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Сложна техника ,особено за тези ,които работят с ръкавици от телешка кожа.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Аз ако бачках без ръкавици от телешка кожа, то щях ли да използвам химикалка. Прополиса по телефона може да е проблем, но той няма работа в ръката ти докато бъркаш в кошера.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ръкавицата се сваля за секунда. Аз за момента още помня и след края на прегледа на всички семейства записвам в тефтера по важни неща, ама годините се минават и скоро няма да става.

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •