Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 99
    Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от petkofire
    Ей сега ги погледнах дъната и чертежите-5см разстояние.Кофти,трябва да ги преправям,пък с такъв мерак ги правих!!!
    Аз ги направих на 2.5 см разтояние от горната табла до долната летва на питите.Подвижните ми са на такова и нямам проблеми.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    така съм ги направил-тесни,за да не опират в перваза на корпуса при затворено положение.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от petkofire
    така съм ги направил-тесни,за да не опират в перваза на корпуса при затворено положение.
    В предната си част на корпуса не слагам перваз.Днес си направих труда да го сметна като цена.
    12 бр винтчета по 3 ст=36ст., мрежа 2лв., дървен материал за 5лв. плътното дъно ми е от 1см. ПДЧ и ми е без пари взимам го като отпадък, 4 панти по 20ст=80ст, 4 малки райбера по 10 ст=40ст.Без да слагам труда ми излиза 8лв и 56 ст. На пазара вървят по 30-35лв.Мисля че си заслужава.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.11.2010
    Много си прав.И аз мисля,че дълбокото дъно не е за отхвърляне.

bumbalov
    Guest
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
    Цитат Първоначално публикувано от Б.Медаров
    ПРЕДИМСТВА НА ДЪЛБОКОТО ДЪНО ИЛИ ЗАЩО СИ СТРУВА ДА СИ ДООБОРУДВАМЕ КОШЕРИТЕ С НЕГО?
    както казах въпрос на предпочитания лично аз никога не бих препоръчал дълбоко дъна на когото и да е нито пък бих работил с такова...
    Не искам да те обиждам колега но докато четох тези точки все едно четях реклама - или все едно да кажем че съм производител на корпусни хранилки - то за да ги родам бих написал не 14-15 а 20-30 предимства и защо трябва да ги имаш на пчелина си както и да убедя всеки че това видите ли е най-новото в пчеларството и най-доброто... това просто не е така и както scutellator е отбелязал дълбокото дъно отдавна е отречено...
    Отречено,....но от кой...??? :D :D :D Н е се обиждаи,но аз лично от тези пчелари които са минали на дълбоко дъно не познавам хора да са се отказали.Обясни кой се е отказал от тези дъна и поради какви пречини,при положение че всичко на 80% са плусове.

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2010
    вярно е това.и аз съм само на дълбоки дъна (80 бр.) тази пролет ще правя още 20 ДЪЛБОКИ дъна без плътна табла.

Цитат Първоначално публикувано от bumbalov

Отречено,....но от кой...??? :D :D :D Н е се обиждаи,но аз лично от тези пчелари които са минали на дълбоко дъно не познавам хора да са се отказали.Обясни кой се е отказал от тези дъна и поради какви пречини,при положение че всичко на 80% са плусове.
    Ами аз съм един от отказалите се.

Юри, ако не тук поне на личн би ли споделил защо си се отказал от дълбокото дъно....Събишрам мнения за и против за да реша дали да ги ползвам....

Ами не е тайна. При моя начин на пчеларстване, дълбокото дъно ме улесняваше за подхранване на долното семейство при двумайчини кошери. Но и от тях се отказах. Не че е лошо но излиза доста по скъпо и по-трудоемко за направа. Въздушнат възглавница която се получава, се получава и от един допълнителен корпус. Бил той ЛР или Фарар. Добрата вентилация си я получавам и с целогодишно отворен мрежест отвор на обикновенно дъно. Лесната проверка за състоянието на пчелите през зимата си я правя, като отворя капака на кошера и погледна през найлона. Аз прашец не събирам, но и за неговото събиране има по-опростени дъна. А изрязването на далаци пуснати в него е излишна и ненужна работа.
    Казано накратко дълбокото дъно не е лошо, но има и други, по-икономични варианти за постигане на неговите удобства.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Напълно споделям казаното от Юри.И аз бях с дълбоки дъна,но постепенно ги преправих като ниско дъно.Всички следващи,които ще имам ще бъдат-ниско дъно с мрежест вентилационен отвор.

Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •