Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013

Моля за съветче...

Един от кошерите ми имаше от на една от дъските от ВЪТРЕШНАТА страна един кръгъл чеп (надявам се сещате, за какво говоря) като го взех. Така и не го забелязах при доставката, а едва като го боядисвах. Така си и остана... Но сега се лющи този чеп като луд. Та мисълта ми е, препоръчайте нещо, с което да запълня и закрия лющещата се част от кошера. Пак пояснявам, че става въпрос за вътрешността му.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Пчелите трябва отдавна да са го заклеели.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Кошерът го сложих скоро. Значи да оставя на тях, така ли?

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Между другото остава зад преградната дъска и така поне до април едва ли там ще има много пчели...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Има още време за развитие на семейството, не се ли постараеш, ще зазимиш слабо семейство. Най-лесното нещо в пчеларството е да вземеш отводка на 3-4 рамки и за 20-30 дни да стане на 10 рамки.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Pchelaar Виж публикацията
    Един от кошерите ми имаше от на една от дъските от ВЪТРЕШНАТА страна един кръгъл чеп (надявам се сещате, за какво говоря) като го взех. Така и не го забелязах при доставката, а едва като го боядисвах. Така си и остана... Но сега се лющи този чеп като луд. Та мисълта ми е, препоръчайте нещо, с което да запълня и закрия лющещата се част от кошера. Пак пояснявам, че става въпрос за вътрешността му.
    От вътрешната страна на кошера всякакви дефекти и пукнатини или отвори много лесно се поправят посредством някакво дебело тиксо, може да е PVC или дори алуминиево тиксо (аз използвам такова). Можеш да залепиш и парченце фурнир. Въобще варианти хиляди и най-лошия от всички е да го боядисваш.

Наблюдател
    Регистриран
    07.03.2013
    Мерси за отговорите и на двама Ви

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •