Ами направих си труда да проверя в Google и ето резултата:

Уреда е предназначен за пчелари и винари. Мери едно и също нещо, но го показва по 3 различни скали:

1. Плътност на течността по скалата на Baume. Това предполагам че се използва при вината. Ето линк на английски, защото няма на руски:
http://en.wikipedia.org/wiki/Baum%C3%A9_scale

2. Отношение на масата на разтворената във водата захароза към масата на течноста по скалата на Брикс от 58 до 90%. Ето линк на Руски език, ако не се оправяш с английския:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%...BA%D1%81%D0%B0

3. Съдържание на вода от 12 до 27%.

На тебе ти трябва второто и третото (централната и дясната колонка), но гледай да не объркаш показанията. Първото е отношение, а третото е абсолютна стойност. Сумата от двете не е 100%, защото водата и меда имат различно тегло (маса).