И още една тънкост, с която обаче не знам как ще се оправите:
Трябва да се ползва съд с двойно дъно и/или стени и регулировката на температурата се извършва върху течността между двете дъна (стени). Аз ползвам такъв казан с двойни стени, запълнени с пропиленгликол. Нагрява се пропиленгликола и терморегулатора регулира пропиленгликола.
Ползата от това е, че температурата на съда от вътрешната му страна е равномерна и контролируема. Ако използвате обикновен съд с единично дъно, нагряването му на котлон или с газова горелка ще доведе до това, че дъното на съда ще се нагрява до 200 или дори до 300 градуса, като това ще доведе до нагаряне на част от восъка. Този нагар залепва по дъното и много трудно се изчегъртва. Освен това част от този нагар навлиза в разтопения восък и му влошава качеството.
С две думи дезинфекцията в домашни условия хич не е проста работа. Или трябва да имате автоклав под налягане, за да може на дъното винаги да има вода, или трябва да използвате съд с двойни стени и с терморегулация на течността вътре между тези стени.