Цитат Първоначално публикувано от valaz
Споделете, какво мислите за срока на годност на восъчните основи. На някои кашони с основи съм срещал надпис: Срок на годност - 5 години. От друга страна, в някоя от пчеларските книги съм чел, че не е желателно да се монтират в рамки току що отляти восъчни основи. Препоръчват, те да са престояли поне 1 месец след производството, преди да бъдат монтирани.
Здравей колега,
срок на годност 5 години. Всичко е относително и много относително става, защото много величини играят роля за правилното съхранение на восъчните основи. Заради това ги използвай същата година най- добре ще е, че да нямащ ядове после приятелю. Пример ще ти посоча един колега ги е държал в маза за следващата година да си ги е пазил уж ама уци. Казва ми- разнесъл се е гадна миризма в цялата маза и така продължава историята... И ги е разменил после, за причини не ме питаи. Ако знаея, обаче точните методи на съхранение сигурно няма да имасх проблеми, пък за единия месец нямам представа кое е правилно и най- точно и не мога да изразя мнение, защото нямам личен опит с грешка в това.