Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 44 от 677 ПърваПърва ... 3442434445465494144544 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 431 до 440 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Владо,не познавам детайлно пашата около Берковица и Монтана,но немисля,че природата е виновна.По скоро си мисля,че летящите имат някакво увреждане причинено от пръсканията,затова да не могат да събират нектар.Направи ми впечатление,че навсякъде в царевичните ниви и около тях се белее-изсъхваща трева от пръскане.Мисля,че след смяната(отпадането) на увредените пчели нещата ще се оправят.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Какви нападения, при мен нектар в момента колкото искаш.
    Пострадаха ми 3те най-силни кошера и една отводка на 16 пити.
    Стоя и го гледам всичко си е нормално по едно време пчелите спират за работят и изнасят умрели пчели от вътре, това продължава 1 час някъде и около 1000-2000 пчели умират, повечето са още живи, но са неадекватни.
    Тези 2та който минаха през това преди 1 седмица в момента няма и помен от това магазините са отново пълни и работят на 100% а на отводката и боднах още 4 пити да гради че е изпълнила всичко.
    Някой пръска, предполагам бостани.

Ако е за пръскане, то всички семейства ще са така, не само твой а във целия район около теб.Не може 1 да е натровено а друго 50 да не са.....

п.п. провери си поилката и източника на вода

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    То това започна след като ми пресъхна поилаката, преди седмица накъде ми изникана ангажимент и 4 дни не ходих а знаех че още на 2рия е свършила водата, но нямаше как.
    Не е ли голяма бройката 1000 пчели да ходят за вода?
    Това ме учуди и мен ако пръскат как така от 20 кошера само по 1 е потърпевш.
    Говорих с доста хора, всеки дава някакво предположение но не знае със сигурност.

Когато има нектар вода не им трябва те си набавят нужната от него. Така че и да не ти беше пресъхнала поилката една пчела нямаше да има на водата. Поне при мен е така
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Преди седмица нямаше нектар, сега почна слънчогледа.
    Това не го знаех и вчера се чудех защо поилката е почти празна от към пчели

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    С тези превалявания слънчогледа отделя доста нектар, преди няколко дни сложих на отводките по 4 рамки да градят не стига че ги изградили ама и пълни с мед сега и сложих по още 6.
    Направи ми впечатление че на 2ри корпус градят перфектни пити.
    От 7 кошера и 13 отводки изградих 200 пити и съм приготвил още 50 за тази година.

Друго имах предвид с поилката. Съмнява те за натравяне а не е пръскано....Провери да не е напръскана поилката

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тя поилката е на 5 метра от пчелина ако е напръскана няма как да пострада само по 1 а и аз сменям водата 2 пъти на седмица.
    Намерили са някъде нещо, хубавото е че са силни кошери и се възстановиха за дни, сега работят усилено на слънчогледа.
    Ако пак се повтори ще занеса за изследване и ще обиколя комшиите.

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    Какво е положението колеги?Приключи ли навсякаде слънчогледа?Аз съм от Ломско и до мен все още остана един блок който цъфна преди 3-4 дена добре че,бе слънчогледа защото преди него магазините потропваха празни.Но той се отчете подобаващо.

Страница 44 от 677 ПърваПърва ... 3442434445465494144544 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 23 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 23 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •