Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 12 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 113
    Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Може държавата да отпусне средства- национални субсидии за семейство ,за опрашване или за изхранване, или там за каквото реши, стига да не се правят на луди и тези организации да се вземат в ръце и да започнат да работят в полза на пчеларството и медодобива,не да гледат само личните си интереси.Как останалите отрасли като животновъдство, растениевъдство можаха да си извоюват национални доплащания, а пчеларството не може да си извоюва и 1 лев. Организациите да настояват и да искат плащания, каквито и да са те.Не може всички отрасли да получават субсидии, а ние в пчеларството-не. Това ни връща назад във времето. Не искам да бъда като дядо си и прадядо си, да отпечатвам питите с вилица и да превозвам кошерите с магаре.Искам и аз като останалите да получавам достойно заплащане за труда, който полагам и да мога да изхранвам семейството си .Ако се откажат субсидии да се организират повсеместни стачки с искания за директни субсидии в пчеларството и да не се оправдават с Европа,защото там отдавна се подпомага пчеларството.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Да бе, разчитай на т.н национални ООД организации. Там всичко е дрън дрън.

Наблюдател
    Регистриран
    11.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Костов
    Абе айй стиаа глупости.До сега като нямаше директни плащания как се оправяхме(всеки както може).Прадядо ми преди 80г. ги е разнасял с каруци,дядо с стар руски камион и трактор,аз с ремарке и подобие на апилифт и кранче,.....че мисълта ми е че досега сме се оправяли,сега ще ревете че няма директни плащания.Ами няма да има.Сега да видим колко са истинските пчелари и кои чака на пчелите и кой на евросубсидйките (не че щеше да е излишно по 40лв на бр.кошер ).Едно време поне стимулираха през комунизма отрасъла,захар-прегледи-без кражби-без без наеми за обшински и горски фонд земи.,по който всеки реве,а сега ни стимулират по едни задни части,за да ни го.......!!!!
    Привет ,колега прав си за някои неща но с някои други несъм съгласен с теб ,в подкрепа на моите думи само ще ти кажа ако желаеш да си разменим раионите на пчеларстване и ще разбереш ,какво ти намеквам .Доколкото пишеш ти си от Бургаския край а с пък от Средногорието .

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Какво се случва с постоянните участници в така наречената национална програма? Вземат кредит от фонда 15 000лева с много малка лихва 6%. Сключва се фиктивен договор с производител на кошери и производител на отводки, като им се плати 10%ния данък и 10%за джоба суха пара. От 15 000лв остават 13000лв, изваждаш 6%лихва-900лв и други разходи към 100лв, и стават 1000лв. Или в сметката остават 12000лв, внасяш ги на срочен депозит на 7%лихва.На есен ти превеждат субсидията, която е 80% от 15 000лв или това са 12000лв.Връщаш на фонда 15 900лв и на теб ти остават 10 000лв чиста пара.КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ,ЧЕ ПРОВЕРКИ НА МЯСТО НИКОГА НЕ СЕ ПРАВЯТ, А СЕ ПРОВЕРЯВАТ САМО ДОКУМЕНТАЛНО. Масова практика бе, по програмата да кандидатстват двама-трима членове на едно семейство и то с максимално допустимите по програмата брой кошери и отводки, 3 членове на едно семейство прибират доста тлъста сума и това се знае от всички.Не случайно в програмите участват едни и същи хора .Публична тайна е,че хората които прибират парите от програмата дори не се редят на опашките пред фондовете.АКО СЕ НАПРАВИ ЕДНА ФИЗИЧЕСКА ПРОВЕРКА НА МЯСТО МНОГО ОТ БЕНЕФИЦИЕНТИТЕ ЩЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ, НО ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ЩЕ СИ ......

Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    Веднъж участвах и ме провериха на място и на 100%.... кошери,майки ,отводки....всичко...по документи и на пчелина всичко снимаха.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Има проверки на място и са много стриктни. Проверяван съм.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Проверки на 5% от бенефициените и то на тези, които са съвестни. Далаверагжиите никой не ги проверява. те са с протекции.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Между другото оказасе че В качеството си на министър-председател Бойко Борисов е подкрепил намаляването на средствата за Общата селскостопанска политика.
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1111148

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2013
    Ми много ясно като не спечели сега ще прави мизерий,въпреки всичко съм гласувал за него.Ако не беше той нямаше да тръгнат програмите,колкото и малко пари да вземаме от тях.

Наблюдател
    Регистриран
    17.05.2013
    [quote="Димитър Бонев"]Проверки на 5% от бенефициените и то на тези, които са съвестни. Далаверагжиите никой не ги проверява. те са с протекции.[/quote
    По коя програма проверяват толкова малък %,ако е деминимиса там 10%.

Страница 5 от 12 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •