При градене на нови пити е хубаво да се ползва сироп за стимулиране от захар която да има поне 394 килокалории за 100 грама.На някои пакети е изписано 340,а на тези които не е обозначено е едва 310 килокалории/говоря за по евтината/.Така за килограм се губят около 800 килокалории и това е една от причините за по слаб градеж.Другото е че трябва да се пускат новите пити през магазин и то на поне трета позиция/за да имат контакт с прясното пило в плодника/От друга страна се повдига и центъра за градеж и там температурата е по благоприятна за градеж.От друга страна хранилката трябва да е близо до пуснатата през магазина плодникова пита и да способства повече пчели да се увличат да ползват питата като ескаватор за качване в магазина.Друго нещо е и при граденето да се отвори с поне още 2 см. прелката за да постъпва повече кислород за стимулиране.След като изгради на 3 мм.на сем. се подава следваща пита без да се изчаква пълен градеж и осеменяване от долната част на питата.Така не се губи енергия и време.Още по добър ефект има ако се постави и малко запечатка по горния ръбна новата пита,но това е за колеги с по малък брой кошери и когато са по слаби/на по малко от 6 пити прясно пило/А когато кошера е силен тези неща са излишни и даже не е задължително да се поставя основа/метод на Плевенската група на доктор Лазар Бараков/Метода е известен с мокрите ръце и вързани очи.Но той се прилага при усилена паша или стимулация чрез подхранване.