Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 21 до 23 от общо 23

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Това е сложния вьпрос. Доста се рових, но единствено намерих периода на разпад на някои от химикалите в почва и вода, вариращ от 2-3 месеца до няколко години зависещо от наличието на определени ензими и гьбички. Замразяването вьв фризер води до запазване на пестицидите. Ако някой има идеи как да запазим прашеца а да редуцираме остатьците нека споделя.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Никога не съм я търсил. Просто селектираш за пчели събиращи малко повече прашец и готово (което става много бързо).

Просто го дадох като пример защо много от изследванията, които на пръв поглед улучват проблема "право в десетката" (в лабораторни условия), се провалят да постигнат същия ефект при полеви условия.

Например аз си спомням как преди няколко години един италиански учен показа на целия свят (чрез Ютюб) как пчелите погълнали гутационна вода от царевица, семената на която са третирани с неоникотиноиди, умират в рамките на няколко минути. Всички (включително и аз) бяха разтресени и наистина повярваха че неоникотиноидите са смъртна заплаха за пчелите (една капка вода убива за минути!!!). Истинско изследване така и не беше направено, след като няколко полеви теста доказаха недвусмислено, че пчелите в реални условия не консумират гутационна вода, когато тя съдържа пестициди, дори и когато нямат друг избор! (суша и липса на водоизточник наблизо)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •