Уважаеми колега!Първоначално публикувано от сезгин
Дъното не мога да снимам по обективни причини - просто е още рано за почистване на дъната. В поста Ви подозирам въпрос - дали на дъното няма кристали със захар, каквито се образуват в кристализирания мед и пчелите ги изхвърлят. До днес под кошерното дъно имах чекмеджета с дъна от плътна плака. Извадих ги и в тях имаше добре оформени "пътечки" от восъчни разпечатки и умрели акари, но ....нямаше кристали от захар. Нарочно обърнах внимание на това - в 17 бр. чекмеджета не забелязах нито един кристал от захарта!!!
Обещавам, че при почистване на дъната ще направя нарочна снимка и ще я пусна във форума и въобще не се съмнявайте тогава за наличие на захар в хранилката - уверявам Ви, че ще я има.
P.S. Един от пчеларите №1 на България, който използва целогодишно суха захар в хранилката и работи така повече от 30 години, препоръчва кристалите на захарта да са с големина до 1 мм. От него съм чул, че той използва гръцка, македонска или хърватска захар. Захарта, която аз слагам е българска(поне така пише, но не и къде е произведена) - наистина е ситна и я купувам в стекове по 15 кг.(15х1кг.) за 1.20/кг.