Цитат Първоначално публикувано от plamen
Ако обвиняваш законодателството - ами седни и напиши по-добър закон и го предложи за гласуване в парламента.
Аз обвинявам законодателството за всички битови кражби.
Ако закона ни даваше право да се защитим от крадците съм сигурен че кражбите ще намалеят драстично.Много пъти е дискутиран проблема но власт имащите не искат да го променят.Как да си помогнеш сам срещу кражбите, инвестираш във видео наблюдение , заснемаш извършителя,предаваш го на полицията той не се признава за виновен ,видео записа не се приема за доказателство в съда и ти изгаряш освен с имуществото което са откраднали но с ходене по мъките и пари на вятъра.Хващаш го по време на кражбата прострелваш го в кракът примерно и веднага ставаш подсъдим и си за затвор,не дай си боже да стане по сериозна ситуация.Застрахователите не искат да ни застраховат за кражби,вандализъм,пожари.П авят
застраховки от сорта удар от гръм , цунами ,торнадо,терористична акт,ядрен взрив.Кажи ми как да си помогнем сами ,да се преместим да живеем на пчелините или да имигрираме в друга държава.От две години мисля някакъв вариант да си защитя имуществото законно после да не бера ядове .Тази година дойде някаква охранителна фирма която охранява земите на зърнопроизводителите но са тук от май до октомври.Повечето кражби тази година станаха март и април което означава че не се решава проблема.

100% си прав.Ако живеехме в нормална държава нямаше да е толкова интересно.Аз дори снощи сънувах че са ми откраднали кошерите.Луда работа