Няма как да се обединят пчеларите ще го заявя за сетен път. Докато голямата част от дружествата, асоциациите и най вече колегите който взимат пари по програмите не приемат останалата част от колегите за част от тях. А не само да разтягат локуми с колегите по форуми и групи. Асоциациите и дружествата в голямата си част ги касае само членския внос и как да дърпат чергата към тях. Когато правихме декларация странно защо 80 % от хората който подкрепиха не са участвали или по скоро не са се добрали до каквато и да програма. И постоянно се настройват едните срещу другите. Трябва да стане ясно на всички че ще сме добре когато заедно. А иначе за регистриране на поредната асоциация или дружество Матеев е прав проучих донякъде и наистина времето и нервите не са малко който трябва да отделят основателите. А както знаем естеството на нашата работа лятото сме плътно ангажирани тези работи се правя есен или зима. Кражбите стават само заради прословутите дарения от Европа. За мен по добре да ги няма, едно време като ги е нямало да не би да не се е развивало пчеларството, но кражбите ги е нямало или ако е имало не са били в такъв мащаб. Програмите не са лошо нещо за държави с МОРАЛ и Контрол. Тук при нас ни едно едното го има ни другото и всичко е на самотек. Пък човек решил ли е да се развива ще го направи със или без пари от програми. Само ще му отнеме година, две повече като време. Мисля си че и субсидията на кошер ще доведе до бум на кражбите за да имат по голяма бройка поне на хартия и да се точат едни пари.

Аз лично не съм оптимист че кражбите ще спрат или че колеги могат да седнат на една маса и да водят нормален разговор без да се скарат.