В Америка всеки има право да си купи оръжие и всеки има право да застреля някой крадец, ако е влязал в двора му или в къщата му. И каква е ползата от всичко това? Ами вместо да намалее, престъпността се е увеличила. В момента в Америка е най-високата престъпност в света, въпреки че по затворите вече са вкарани над 2 милиона престъпника (това вчера го казаха по Discovery).

Аз мисля, че защитата от кражба трябва да е превантижно мероприятие, и всеки един пчелар трябва сам да си я организира колкото се може по-добре. Има много теми във форума по този въпрос.

Държавата не е виновна, полицията също. Просто сред населението има определен процент хора с престъпно мислене и ние нищо не можем да направим. Това просто е един факт, с който трябва да се съобразаваме.

Не забравяйте, че престъпността е дълбоко вкоренена в психиката на всеки един от нас. Всеки нарушава правилата за движение по пътищата, всеки един поне веднъж е карал пиян. Дайте да разстрелваме пияните шофьори, шофьорите с превишена скорост, и всики младежи под 25 години, защото те са генератор на над 50% от катастрофите. Така със сигурност жертвите по пътя ще намалеят, но каква ще е цената на всичко това.

Лично за себе си аз съм се убедил, че ако аз сам не направя нещо за защита от кражба, няма кой друг да ми помогне. Не вярвам на държавата, на полицията, на съдебната система и дори на господ (ако го има).