Така е , но това е вече при други условия !Първоначално публикувано от pa4o
Така е , но това е вече при други условия !Първоначално публикувано от pa4o
Невсичко с две бузи е лице !
Коста, стига си говорил с загадъчност и недомлъвки. Поне 20 пъти спомена за променена конструкция на кошера. Ами кажи ясно какво имаш в предвид. Не е нужно хората да гадаят замислите ти. Така не им помагаш. Ако искаш да споделиш нещо, кажи го направо. Иначе по-добре си замълчи.
Конструкциите на кошерите си определя всеки сам.Но, колкото до моите, те притежават табла ДЪЛБОКА ,която позволява безпрепятствено да се достига до пчелите през мразовитите дни.Аз лично не правя и сериозни прегледи през този ранен за пчелите период.Само осведомителен преглед е достатъчен за да видя и разбера какво им е нужно.Лично ти си видял завършека на моите кошери.Снимката беше на телефона ми.Ако са в полет и носят нещо е допълнителна информация.Въпрос на опит.Слагам полиетилен задължително върху тези табли.Дори и да има конденз, то той е твърде високо над пчелите.Затова и не се притеснявам от този факт.ИМА ВЪЗДУШНА ВЪЗГЛАВНИЦА.Отделно е предимството ,че можеш да сложиш и адсорбиращи материали.Това е голям плюс за тези табли.Всички знаете ,че храня много рано или почти през цялата зима.Тези табли са ми необходими.Нямам проблеми от сорта -Къде слагате тези питки като няма разстояние.
Здавейте колеги на 15 януари подхраних с питки от мед пудра захар и сухо мляко;Чудясе февруари пак ли питки да им дам или готова подвуда БЛАГОДАРЯВИ
Колко според теб е достатъчно?
Това за какво храни пчеларя, определя само той!!!А за твоя информация, тестото се слага -ЗА ДА МОЖЕ СЕМЕЙСТВОТО ДА ПРЕМИНЕ В ДРУГА ФАЗА!Тя е също определена само от пчеларя!По природа пчелите точно тогава имат нагласа да започнат нов живот.Еволюцията е посочила момента.Разбирам подбудите ти,но те не съвпадат с моите намерения.Целите ги определят.Първоначално публикувано от sisi_bs
Както бе намекнато от колегите, преоритетни са целите които си поставяш, при ранното зимно подхранване. Но, едно е важно да знае всеки пчелар: Започне ли с него/подхранването/ той стимулира семейството за ранно развитие. При наличие на малки и средни запаси, това задължително налага да се продължи с подхранването и то без периоди на прекъсване. Иначе може да се окаже, че март месец е останал без..... семейства.А иначе сухото мляко според мен е ... излишно.
Защо ли? Ами, то няма как да компенсира и не компенсира липсата на белтъчини. Това може да направи само прашеца, а стецифичните витамини и комплекси от витамини - пак прашеца и прахообразните витаминни препарати
Дайте съвет,как да дам кристализирал мед вместо питки за да не се разтече?Ако го сложа в хранилката дали ще се качат там?
Слагай в хранилката ще го приберат а и дават затопляне през следващите 4-5 дена .
незнам,дали има смисъл да я правя цялата тази работа,щото мед имат предостатъчно.Но преди 15дни им дадох питки,защото нали казват,че пчелите като са горе значи гладували.малко ме съмнява тази работа ама ще им давам още.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))