Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 44 от 683 ПърваПърва ... 3442434445465494144544 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 431 до 440 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Да ще даде, но след пашата много рязко ще отслабне и то много.

Наблюдател
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Бургас
    Здравейте! Преди месец ми осиротя кошер и не мога да го накарам да направи майка. Не е много слаб, придавал съм пити с яйца-не залага маточници, слагал съм зрели маточници и не ги приема а майка със сигурност няма.Все още не е търтовка. Ако придам купена майка стах ме е да не я убият. Какво да направя, вече ми се изчерпа теорията ?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Присъедини го към кошер с майка, след 2 седмици си направи отводка.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Остави го две денонощия без питите в празен кошер,може и три и след това му върни пити колкото може да покрие плътно с пчела и му предай пило,маточник или майка.Пробвай този начин и сподели резултата

Наблюдател
    Регистриран
    27.05.2013

Проблем ли е за пчелите...

Здравейте!
    Искам да попитам ,когато пръскам овошките в градината , проблем ли е за пчелите или не? Имам доста овошки и присадени нови. Ябълка,слива,къпина,малини, вишна,лешник,праскова /ще я махам/ и още. Всички овошки са около къщата. Питам ,за да знам какво да правя когато пръскам,защото да не става фал. Благодаря предварително

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Стига да не са над кошерите няма проблем, в момента няма какво да правят на дърветата.
    Ако са над кошерите, затваряш сутрин рано напръскваш и след време ги отваряш.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от pamo
    Здравейте! Преди месец ми осиротя кошер и не мога да го накарам да направи майка. Не е много слаб, придавал съм пити с яйца-не залага маточници, слагал съм зрели маточници и не ги приема а майка със сигурност няма.Все още не е търтовка. Ако придам купена майка стах ме е да не я убият. Какво да направя, вече ми се изчерпа теорията ?
    Тестът дали има майка или не е пита с прясно пило. Ако заложи маточници - значи няма майка, и обратното.

Намери майката, убий я и стръйкай пчелите върху основи/дезинфекциран кошер. Придай майка или маточник.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Една отводка прави фалшиви маточници, 10тина видях оформили чашката и вътре празно.
    Каква е причината?

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Що не ги снима, да ги видим колко са маточници.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Наблюдател
    Регистриран
    02.02.2013
    Здрaвейте.Имaм 2отводки ЛР 10 рaмкови. В моментa сa нa 6 рaмки(5 и 1основa сложих днес)Входa им е нa 3см.Колко трябвa дa го увеличa?
    Пусни рибка-хвани две.

Страница 44 от 683 ПърваПърва ... 3442434445465494144544 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •