Няма рапица и наистина ще пръскат пшеница с посочените хербициди. Приятели пчелари ме успокояват, че е безопасно. Досега са пръскали само с наземна техника, но сега не могат да влязат с нея в нивите, кално е и затова пръскането ще бъде с хеликоптер.
Няма рапица и наистина ще пръскат пшеница с посочените хербициди. Приятели пчелари ме успокояват, че е безопасно. Досега са пръскали само с наземна техника, но сега не могат да влязат с нея в нивите, кално е и затова пръскането ще бъде с хеликоптер.
Working....
Удави ни токова дъжд
Не знам какво паша има в момента, но има много добър градеж. Днес и сложих нови пити за градене, предната за 3-4 дни беше готова а това са отовдки на 5 пити.
Блазя ви. При мен от месеци не е капнало. Пчелите ги отровиха два пъти и вместо да чакам да събират, давам. градежа е благодарение на подхранването. Мед грам нямат.
Да, храня ги постоянно има да градя много пити.
При нас валя, но пръскането със самолета в края на април си каза думата - силните тогава кошери все едно са се роили, а средните станаха силни, а акацията си прецъфтя непразно (поне за мен) .....Първоначално публикувано от Димитър Бонев
Два пъти пръсканията ми отнемаха всичката летяща пчела. Лишиха ме от плануваните отводки и първия мед.
Същата работа ми се случи бях останал без летяща пчела. Хубаво че липата закъсня и с цената на доста сироп пчелите се възстановиха...Лошото е че всичко си оставя за наша сметка. Сега остава и да падне малко дъждец и да изгрее светлина и на нашата улица...
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
И аз загубих двете си семейства след пръскане с самолет, те така и така си бяха слаби, но ден след пръскането не видях пчела да излиза от кошерите.
Обединих ги, но и сега са половин пита пчела, няколко пъти се канех да го убия, но нали съм новобранец и като ида при него ми е жал.
Вчера си купих 8 пчелни семейства, кошерите са много силни, но сандъците са стари.
Аз ги взех заради пчелите за това не гледах сандъците а и цената беше много добра.
Това добре, ама дойде проблема с превозването, такава мъка не съм брал.
Бяха в задния двор, по една тясна пътека и едни високи стапала, дъната бяха почти разпаднали се пчели излизат от всякъде, двама човека ни изядоха целите въпреки, че бяхме се облекли като ескимоси
Хубавото е, че всичко останало мина добре, и започвам работа по новите ми кошери да ги прехвърлям, че тези не бяха по план.
При моите пчели, с.Джурово рапицата и акацията се застъпиха. Извадих късмет с пръсканията на рапицата. При първото предцъфтежно пръскане, рапицата бе цъфнала частично и освен това, в нивите с рапица цъфтяха някакви плевели,вероятно мъртва коприва. Имаше известно количество загинали пчели. Местните пчелари се оказаха много борбени и непримирими - викаха полиция и подадоха жалба на прокурор. Благодарение на това, следващото пръскане бе следцъфтежно. Пчелите толкова се засилиха, че не мога да смогна да вадя меда. Докато извадя меда от всичките кошери, в някои кошери вече има отново мед за вадене. От както гледам пчели, толкова добро начало на годината не съм имал.
В момента има 21 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 21 гост (и))