Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 76 от 91 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 751 до 760 от общо 901
    Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    колеги не знам дали въпроса ми е глупав но както и от ника ми личи, аз съм начинаещ и сега се уча на тънкостите в занаята.
    Та - вчера се сдобих с един рояк на 1,5-2 рамки и сега ми се ще малко да го позасиля със захарен сироп. Попитах един възрастен пчелар какъв сироп е най - подходящ сега за подхранване, а той ме посъветва сиропа да е 1:1 дори можело 1:2 (вода захар). Към него също да добавя по една лъжица оцет и сол.
    Сега съм решил и вас да питам как е най - удачно да подхраня това рояче и какво ще кажете за съвета на възрастния пчелар. Защо се слагат оцета и солта????

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз на моите отводки и давам само вода и захар, две части вода и една захар. На ден взимат по 200гр. и за 3 дни гледам са изградили пита.
    Не виждам солта и оцета каква полза ще имат, но може и да има нещо.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Доста ще се пресолят с една лъжица сол на едно кило захар. Слагай само захар и вода.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Хубаво е и да поври малко сиропа.Това е превантивна мярка, в захарта случайно да няма накоя нежелана съставка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ
    да добавя по една лъжица оцет и сол.
    Сигурно е имал предвид, че на един казан сироп добавя по една лъжица оцет и сол.
    На литър сироп обаче оцетът не трябва да превишава 3 г (половин чаена лъжичка), а солта не трябва да е повече от 1 г.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Наблюдател
    Регистриран
    19.06.2012
    а въобще те за какво служат??

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Начинаещ
    а въобще те за какво служат??
    За същото за което ги използваш и ти.
    На салатата слагаш сол и кисело, защото ти е вкусно, а ти е вкусно защото организмът ти се нуждае от тях...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    07.04.2013

Пчели във циментов стълб

Как да извадя пчели от циментов стълб

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Не даваш, подробности за стълба и семейството. Затова,запушваш всички възможни отвори и оставяш само един, от който масово излизат или който ще ти е най- удобен да монтираш към него малко кошерче с пити, изградени но празни. Пчелите и майката ще бъдат принудени с времето да се прехвърлят в нулеоса. Възможное част от пчелите да останат в стълба, след като вземеш майката, но 80-90% ще са в кошера! Премахването на кошера се извършва вечер, когато се приберат пчелите.

Наблюдател
    Регистриран
    25.01.2013

въпрос

искам да накарам един многокорпусен да заложи маточници горните корпусе,,, та имам корпус с малко мед, корпус с полуизградени и осеменени рамки и корпус с пило,, в момента майкатаещ е най доло с полуизградените рамки има ХР.. как да подредя другите два корпуса зада ги накарам да направят горе маточници? ??

Страница 76 от 91 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •