Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 27 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 264
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    ... В момента ме интересува основно пчеларството като процес и технология и най-вече как да го индустриализирам (с по-малко труд да постигам по-големи резултати).
    ....
    Чисто умозрително ми се струва, че бъдещето е в подвижното пчеларство. Иска повече инвестиции, но пчелина винаги може да е там, където е най-добрата паша за сезона.
    Та в този дух - купуваш си една композиция бракувани или ненужни товарни "конски" вагони (или само платформи)и един дизелов локомотив и си правиш подвижен огромен пчелин. Добавяш към тях още три вагона за персонала - един "ресторант-вагон" с кухня, един спален вагон и един "сервизен" с малка работилница за текущи ремонти, генератор за ток и т.н. и си готов. Изоставени гари с коловози за "паркиране" дал Господ из страната, линии също из цяла България. А десетина души персонал с желание за чергарски живот винаги ще се намерят.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Сладък е номадския живот http://www.iainmckell.com/newgypsies/ втория линк е много як http://www.huffingtonpost.com/evelyn..._b_936297.html това с композицията е най-яката идея която съм срещал тук ,АДМИРАЦИИ

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Матеев, окомплектовай цялата система и давай цена, аз съм ти първия клиент

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Нищо не разбирам от тази материя, но ми се вижда читава идеята. Една груба сметка прави около 200 лв за такива лепенки за всички рамки на 100 кошера. Сигурно ще има и още разходи, но в крайна сметка не е нещо, което не може да си позволи човек и да си защити собствеността. Друг е въпроса, че ако ти откраднат кошерите къде ще ги търсиш с четеца.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev
    Когато стане готов четеца и програматора, ще пиша във форума. Засега чакам разработката да приключи и да се направят тестове.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов
    Нищо не разбирам от тази материя, но ми се вижда читава идеята. Една груба сметка прави около 200 лв за такива лепенки за всички рамки на 100 кошера. Сигурно ще има и още разходи, но в крайна сметка не е нещо, което не може да си позволи човек и да си защити собствеността. Друг е въпроса, че ако ти откраднат кошерите къде ще ги търсиш с четеца.
    Четеца ще може да ги чете и при затворен кошер. Подаваш оплакване в полицията за кражбата и после заедно с един полицай обикаляте всички пчелари в региона. Приближаваш се до всеки един кошер и за 1 секунда проверяваш. Ще отнеме 5 минути за целия пчелин. За 1 ден можете да обиколите 100 пчелина.

И в момента при кражба полицаите обикалят по пчелините, заедно със собственика, така че за тях нищо не се променя, освен това, че вече имаш сигурно доказателство кое е твое и кое - не.

Лепенките имат и превантивен характер - когато се похвалиш на пчеларите в региона, че имаш маркирани рамки, от този момент нататък посмъртно никой няма дори и да си помисли, че може да краде от тебе. Сложи и табела на пчелина за тези, който не са разбрали.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    Цитат Първоначално публикувано от bobi mitrev
    Когато стане готов четеца и програматора, ще пиша във форума. Засега чакам разработката да приключи и да се направят тестове.
    ОК

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    За кога се очаква да са готови? Софтуера за писане вие ли ще правите или ще се купи готов?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Нямам представа - месец, два или три - при разработките знаеш как са нещата. Базови четци ще купим готови и към тях има API, но трябва да се напише някакво програмче, което да преобразува секторите в паметта заедно с нулите и единиците в по-човешки (пчеларски) вид. Програматора ще настолен и можем да използваме готов, но за четеца ще се наложи да разработим и някакъв по-мобилен хардуер.

Освен това трябва да се напише програмче и за MIFARE картите - както за програматора, така и за GSM-a под Android операционна система.

Нещата стават бавно, защото се разучават стотици листи документация - на чиповете, на четците, на програматорите, на Android и т.н. Знаеш как става с новите неща - усвояването им губи много време.

Г-н Матеев ако разработите технологията до ниво за ползване от масовият пчелар Аз мисля че това ще е немалък принос към пчеларството в България!!!Доста се заинтересувах от тая технология и бих желал и аз да я ползвам,но при мен засега стои проблема с англииският език,софтуера и други такива!Мисля че няма да е никак лошо да опитате да я пусните на пазара като готв продукт,кит или нещо подобно,смятам че ще имате добър пазар!Поздрави!!!

Страница 14 от 27 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •