Здравейте, за първи път пиша във форума!Надявам се, че тук ще открия отговори на въпросите които си задавам, ще мога да споделя мнение и ще открия много полезна инфо.
От три години с мъжа ми се занимаваме с пчеларство.започнахме с два кошера, в момента имамае десет. Решили сме той да се регистрира за земеделски производител. Изчетох много информация относно регистрацията. Може ли някой да ми даде по-пълна информация относно това няколко неща:
1 .за колко време става регистрацията,,
2.той работи на трудов договор, осигуровките които той трябва да плаща като зем.производител на база мин. Работна заплата ли са и може ли да ми кажете колко са съответно.
3. какви годишни данъци се заплащат съответно
4. от къде мога да погледна какви точно са изискванията за самите пчели, на какви условия трябва да отговаряме, необходимо ли е да имаме голям терен на който да ги заселим т.е. колко трябва да е площта на която ще ги поставим. Там където сме решили е планински район; необходимо ли е земята да е лична собственост или може да се използва и такава чрез скл. С договор за наем например
5.някъде четох че трябвало да се засади и терен с определени дървесни видове
6.с колко точно трябва да увелича стопанството през следващите години
7.какви са според вас плюсовете и минусите на регистрирането
Замислили сме да си закупим 135 отводки и 135 кошера, имаме терен на който да ги заселим, намерили сме и човек от който да ги закупим. Моля дайте съведи как да направим нещата по най-добрия начин!все пак парите които ще вложим никак не са малко!
Благодаря предварително!