Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 16 от общо 16
    Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от iris
    Цитат Първоначално публикувано от dvidenov
    Лош човек пчелар не става...
    Това е мит.
    Точно. За две години с толкова идиоти пчелари се срещнах, че си е абсолютен мит.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Друг мит за мен е да не се отварят кошерите при по-ниски температури от 8-10 градуса!Да не им се разрушава запечатката от прополис!Авторите са пропуснали,че входа на кошера е отворен и температурата непосредственно до кълбото е 1-2 градуса по висока от външната.Все едно супер изолирана стая с отворен прозорец :D
    1000 пчелари - 1000 технологии

"Да не им се разрушава запечатката от прополис " Това не е мит, поне за мен не е.
    Най-просто съображение - щом са го направили ще го направят пак но с цената на излишна активност във време в което трябва да са в покой -късно есен най-често.

PS:
    Имам пердвид най-вече това най-непрятно заклейване - на дъното, пред прелката. Когато се захващат и пити за дъното. Случвало ми е се да се разкове долната летва на рамката докато се опитвам да я извадя вертикално нагоре - толкова здраво бе захванта за дъното с прополис. Като разбуташ такъв градеж им създаваш забавление за доста време.
    "Спокойствие и само спокойствие" - Карлсон който живее на покрива.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    при отлепване на таблата може след това за всеки случай да се опаше с тиксо и поне от там няма да става течение.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.05.2012
    Колега valyo,нямам в предвид късна есен!Кой ги бута късна есен?Става въпрос за Януари предимно!Все тая дали ги отваряш или не!?Няма абсолютно никъкво значение!Ако е над 8-9 градуса с удоволствие им хвърлям по едно око.
    1000 пчелари - 1000 технологии

Наблюдател
    Регистриран
    09.02.2011

Мит или истина

Колеги ми казаха че един път втечнен рапицов мед на водна баня,повече не кристализира.Някой втечнявал ли е рапицов мед?И какво се случва след това?

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •