Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 71 от 91 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 701 до 710 от общо 901
    Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
    Каква паша имаш в момента и каква следва?
    Пашата ,без да съм 100% сигурен си мисля че е от рапица тъй като един блог се жълтее на около 2- 3 километра в полето.Също така и акация цъфна .Може да има и друга за която незнам.
    Иначе очаквам липа ,ливадна ,слънчоглед и.тн

Наблюдател
    Регистриран
    25.01.2013

Re: въпрос

Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyan_ivanov
    понеже в моя район няма много свободни отводки ДБ, , ще се замотам ли ако си поръчам многокорпусни и ги заселя в ДБ и постепенно да ги подменя....
    Няма да се замоташ
    сподели колега ако знаеш някоя хитринка

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ако липата ше ти цъфне до десетина дни остави ги така.Така в основното семейство(ако майката е в отводката) ще заложат свищеви маточници и докато новата майка започне да осеменва липата вече ще е към края си.Сложи два магазина.Измести отводката пред основният кошер.Като зацъфти липата,по обяд местиш отводката в страни за да налетят летящите в основния кошер.

Наблюдател
    Регистриран
    13.05.2013
    То за приходите е така,че не се увеличават.Друг е проблема,че работата не ми позволява да ги увеличавам понеже повече кошери по-голяма занимавка.Иначе благодаря за отговорите.Имам още едно питане!Ако по време на медосбора убия майките какво ще се случи по-нататък?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    аз няма да режа рамки или да отслабвам отводката ,ще има само надграждане под рамките ,, транспортни разходи минимални , близо до мен са ,
    Ще имаш нужда от преход от единия вид рамки към другия. Това означава изграждането на 10 броя чисто нови рамки, а някъде бях чел, че изграждането на 1 нова рамка консумира пчелни ресурси колкото запълването на 4 пити с мед. Ако това наистина е така - сам сметни каква е цената на недополучения мед. Неслучайно цената на восъка е много по-висока от цената на меда. Това означава, че ресурса восък трябва много да се цени, и да не се предприемат необмислени действия, водещи до преждевременното бракуване на пити.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от николай82_07
    ...Ако по време на медосбора убия майките какво ще се случи по-нататък?
    Ще си спечелиш приза "майкоубиеца" на форума.
    А ако говориш за майките на площадката зад блока - доживотна без право на замяна :D
    Не се сдържах

Интересни въпроси задаваш за човек с 10-тина кошера...
    Ами ще си направят нови майки, а ако са силни семействата и малко мед може да изкараш...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Отводката ако е със старата майка, не е ли по добре да си стои там, където я е сложил. До слънчогледа ще се съвземе. Защо да взема пчели от стария кошер, нали те мед ще му събират...

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Има и друг момент wink; Пчелите така или иначе в опредилени моменти отделат восък които е добре да се оползотвори. Тези "тънки" сметки восък=мед милмя, че не са пълна истина.
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    аз няма да режа рамки или да отслабвам отводката ,ще има само надграждане под рамките ,, транспортни разходи минимални , близо до мен са ,
    Правилно мислиш,аз имам такива сем-ва с МК рамки и съм ги оставил да се развиват на тях , с времето добавяш ДБ рамки и изместваш към края МК-те рамки и като ги напълнят с мед ги вадиш.
    Ако поръчаш 10 не е много замотването,но ако са 100 е добре да се замислиш.

Наблюдател
    Регистриран
    13.05.2013
    туй за майките го четох в един вестник,така практикувал някакъв господин по време на медосбора и увеличавал продуктивността.а за нови то е ясно,че ще създадът нови

Страница 71 от 91 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •