Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 131
    Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от iris
    Buci59, ползваш ли такава прелка?
    Да,ползвам,но тя се отваря в точно определени моменти а не постоянно.Например тази година в горещините постоянно бяха така,както и в случаите на налитане,ила за обединяване на 2 с-ва,ако горното е била в най горен к-с и той е бил обърнат на 180гр.т.е назад от входа.Нещо подобно на ефекта на снелгровата дъска.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Buci59, благодаря. Тази прелка сигурно лежи на рамките и в същото време лежи на горния ръб на долния корпус, тоест има Г-образно сечение?

Наблюдател
    Регистриран
    11.10.2012

Кошер ДБ

Здравейте!!!
    Аз съм абсолютен новак и преди около 2 месеца започнах с първото си пчелно семейство. Ентусиазмът ми е голям но съм абсолютен лаик. Дадоха ми кошер който ще ползвам до пролетта а сега реставрирам един друг. Въпросът ми е какво трябва да е разстоянието между дъното и рамките? При моя кошер е около 20мм. Това нормално ли е или трябва да променя това?

Благодаря

Re: Кошер ДБ

Цитат Първоначално публикувано от rastev_s
    Здравейте!!!
    Аз съм абсолютен новак и преди около 2 месеца започнах с първото си пчелно семейство. Ентусиазмът ми е голям но съм абсолютен лаик. Дадоха ми кошер който ще ползвам до пролетта а сега реставрирам един друг. Въпросът ми е какво трябва да е разстоянието между дъното и рамките? При моя кошер е около 20мм. Това нормално ли е или трябва да променя това?

Благодаря
    Пробвай с този линк http://dox.abv.bg/files/dw?a=8b10fa428a като зареди страницата ще иска в празното поле да изпишеш защитния код който е над самото поле.Впиши го , натискаш ентер - праща те до папка чертежи на кошери, кликваш веднъж върху папката и вътре ще видиш три файла , на тебе ти трябва как да си направим кошер.Теглиш го , отваряш го и благодарши на колегата БОНЕВ за труда.
    Поздрави.

Re: Кошер ДБ

Цитат Първоначално публикувано от rastev_s
    Здравейте!!!

Благодаря
    Да нормално е. Вероятно кошера ти е класически Дадан-Блат (ДБ), така, че ако не е изгнил си го ползвай.

Наблюдател
    Регистриран
    11.10.2012

Благодаря

Голямо благодаря колеги за отговора на въпроса ми. Надявам се че ще стана добър пчелар.

Потребител
    Регистриран
    22.01.2012
    Ето и едно корпусче за ДБ от мен. Аз с такива размери си ги правя.

P.S. как мога да качвам тук *.pdf файлове. Че така не ми харесва

Наблюдател
    Регистриран
    11.10.2012

Благодаря

Благодаря за чертежа!!! Сега само се моля да ми оцелеят пчеличките понеже хванахме късно рояка (края на август). Относно качване на pdf нямам представа дали е възможно!

Потребител
    Регистриран
    29.12.2011
    Ако някой иска да ги ползва, но още не е разбрал, чертежите на кошери на сайта на Димитър Бонев временно не са достъпни, за което моля да ни извините.
    На чертежите и обясненията към тях ще бъдат извършени известни корекции и допълнения, след което отново ще бъдат качени на сайта.
    Целта е постигане на по-висока прецизност и отстраняване на някои неточности, за което лично аз съм повлиял на автора им.
    Няма нужда да ми благодарите.

Автор
    Регистриран
    18.11.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев
    Ето допълнения и коригиран чертеж на кошери.
    http://dox.bg/files/dw?a=e4b5cb0df1
    При желание мога да ви пратя чертежите в аутокад формат.
    В чертежа за мрежестото дъно, не за дълбокото, има грешка, мисля че разстоянието от мрежата за дъното до долната летвичка на рамката трябва да е 2 см, а ти си го дал 6 см, мисля че така ще правят далак.

Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •