Перхидрола (H2O2) светкавично избива всички видове бактерии. За вирусите не знам. Слаб воден разтвор на H2O2 се нарича КИСЛОРОДНА ВОДА и масово се използва в медицината за дезинфекция. Колкото по-много H2O2 има във водния разтвор, толкова по-активен дезинфектант става разтвора. Идеален е за дезинфекция на кошери и наскоро аз го използвах да дезинфекцирам едни 50 стари стиропорени кошери. Напръсках ги отвътре със шишенце с помпичка и ги оставих да поседят малко. Така избих бактериите. След това обработих кошерите с една пароструйка, надявайки се че високата температура на парата ще избие и вирусите. При пластмасови и стиропорени кошери това е единствения възможен способ, тъй като обгаряне при тях е невъзможно.
В литературата и из форумите съм чел за различни проценти на съдържание на H2O2 във водата, но тъй като не открих единомислие по въпроса, почесах се зад врата и направих 20%-ен разтвор. Надявам се че не съм сбъркал. Между другото от цялата тази игра с химията кожата на ръцете побелява като вестник и започва да щипе, но после всичко се оправя без последици. Също и дрехите - внимавайте, защото всяка една капка върху тях избелва боята им, и ако са нови, ще трябва да ги изхвърлите.

Цитат