Март месяц тази година ходих до Украйна, там ми е родина и приятелите, работа е там че приятел ми отговаря за пчеларството от страна на държава и е държавен служител. Като знаете че тази година в Киев има голяма изложба, след изложба има семинари по местата при водещи пчелари на Украинските региони и един от регионите еполуостров Крим. Той ми каза че има един майко производител при който ще отидат и има един вызрастен пчелар който изучава пчели при който искали да отидат на семинар но той отказа да ги приеме и да чете лекция. Негова сила в това че той в първата степен изучава пчели, а след това пчеларства и то експерементално. Естествено моето любопътство взе предимство и аз помолил приятеля да ме запознае с него. Фамилното му име Миленин. Той ми расказа за ограничаване на майка и начина на ограничаване за борба срещу варатоза и за подсилване на семейство за добива на мед. Тази година с учителя ми ще пробвам тази система на няколко кошера и ще ви споделя резултат, ще предприема всички необходими мерки за да бъде точно сравнение. Говоря за изравнени семейства и ще ги сложа през един, като става с огранечена майка след него без и така поне 4 кошера от вид.