Стъкла ли бе лек,направо изкърти :D рамката ,отгоре основата,реотан секунда 2,next wink;Първоначално публикувано от Румен Димитров
Стъкла ли бе лек,направо изкърти :D рамката ,отгоре основата,реотан секунда 2,next wink;Първоначално публикувано от Румен Димитров
...."секи си има собствен вкус" - казало кучето....и си облизало ...парашмангела wink;![]()
Първоначално публикувано от Charles Bukowski
:D :D :D![]()
Първоначално публикувано от Charles Bukowski
Колега, аз си направих такова приспособление преди 2 години, видях го на един подобен клип. Жена ми стана специалист с него. Беше с 4 щифта, крайните са захранващи, а средните притискат тела, че като се затопли се повдига от лин. разширение. Проблема е, че сега минах на вертикално зателване и понеже имам и ДБ и ЛР, работя с 3 вида рамки, с различна дължина (по-скоро височина) на теловете. В момента си правя приспособление за всички телове наведнъж - захранвам в началото и края на VV. Снощи направих 15-тина рамки с него. Остава проблема с провисването на тела. Става перфектно само като поставя рамката на монтажната дъска,върху нея основата, а отгоре стъкло, но трябва визуално да се контролира нагряването - докато тела започне да прозира през основата. Работя с тънки основи. Забелязах следното: там където тела проникне в основата се получава локално нагряване, може да се стигне до зачервяване, а където контакта с основата е лош не потъва добре. При мен това не е проблем, защото съм само с 13 кошера, но мисля с придобиване на знания и опит (едва от 2011 съм пчелар)да разширявам пчелина, че останах без работа, пък на 56 съм вече. Пък и тук в Лч каква работа може да има...Затова на всяко оборудване гледам като за бъдещ по-голям пчелин. Ще се радвам, ако споделяш резултатите от опитите в областта на механизацията и автоматизацията, особено на времеемките рутинни дейности.Първоначално публикувано от Mateev
Идеята ми е след време някои дейности да могат да се изпълняват от човек без квалификация.
Ако си от Ловеч, дай ми телефона си на лично съобщение. В момента си търся пчелари да ги назнача на постоянна работа и ако се разберем, може още от понеделник да се обзаведеш с официално назначение и осигуровки. Във вторник ще зареждам първия пчелин в Александрово с първите 80 ЛР кошера, а до 1-2 седмици пчелините ще станат 4, а кошерите - 300. И това е само началото. До края на годината ще се умножат по 3, а всяка следваща година в следващите 3 години - ще умножаваме кошерите и пчелините по 2.
При стабилилизация на тока на еденица дължина на телта имаме определана мощност.Каква е идеята на "СТАБИЛИЗАТОРА НА МОЩНОСТ". Та и процесори . Просто засичаш времето ако работиш с една и съща тел.Първоначално публикувано от Mateev
С удоволствие, но за сега все още нямам сериозен опит с пчелите и не бих поел такава отговорност. Веднъж разговаряхме с теб и видях, че си сериозен, но не съм сигурен, че ще оправдая очакванията ти. Повече за мен ще ти пиша на ЛС.Първоначално публикувано от Mateev
Имай предвид, че сега производителите са задължени да слагат еднократна термозащита. Намира се върху първичната, при определена температура прекъсва и макар че струва стотинки, много често не е предвидено да може да се сменя и подмяната и е доста трудна и несигурна.Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
Добър вечер колеги,
винаги съм отворен за нови идеи и като видях това ми хареса
и мисля да си го направя
За ток щe използвам трансформатор 12v 5a 50w
Ще използвам за болтове или както се казва там - мед, защото има най- добра топлопроводимост
На първия болт ще вържа единия кабел, на последния болт- другия кабел и на дългия кабел ще сложа такова ключе за прекъсване на тока.
Толкова е...
Правилно ли мисля и дали мощността на трансформатора ще ми стигне?
Нещо да добавите или да ми кажете и това дали е опасно, ако се пипнат с ръце тези болтове или както се наричат там?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))