Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 36
    Наблюдател
    Регистриран
    12.10.2010
    Хари,заядливковци има навсякъде,не им обръщай внимание,достатъчно добре си го описал,който иска ще пробва.

Наблюдател
    Регистриран
    09.05.2011
    миналата година купувах пчелни семеиства в кошери на над 30 години но много добре поддържани и ми направи впечатление че бяха със ограничители а не със обичаините релси дет ползваме
    но са много неудобни за работа
    когато залепят рамката с клеи просто ваденето е кошмар
    а понякога се цепи рамката

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Charles Bukowski
    У някои хора няма и грам лудост. Представете си какво противно съществуване водят!

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    Разстоянието го определям на "око"-показалеца ми е 10-12мм. Зазимявам ги на около 8мм , което ако имам такива ленти, няма как да стане.

Цитат Първоначално публикувано от s.gergowski
    миналата година купувах пчелни семеиства в кошери на над 30 години но много добре поддържани и ми направи впечатление че бяха със ограничители а не със обичаините релси дет ползваме
    но са много неудобни за работа
    когато залепят рамката с клеи просто ваденето е кошмар
    а понякога се цепи рамката
    Хари, точно това имах предвид. И ако си прочел внимателно поста ми, казах че пиша от личен опит. Да не са били по френски модел, но изпълняваха същата роля. Както предполагам знаеш има различни модели освен "френски". Съжалявам, че нямам снимки, за да видиш "съчинението" в действителност.

Няма за какво да се заяждам, но не мисли че ти си открил "топлата вода". Успех с търговията.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Да, и тука има разлика, аз попаднах на едни, които са вертикални ограничители - както старите,за които описва Юрката. Тези на снимките са с наклон, като подхванеш рамката с рамкоповдигача, тя се плъзга нагоре и по наклота се отдалечава от съседната рамка. Така по съм съгласен. Трябва да го пробвам в практиката и да видя дали е удобно. Не че бих сложил такива.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Питах и в друга тема, ще питам и тука, с тия разделители не е ли по кофти за работа (по трудно се вади питата)?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ако вземеш правилния рамкоповдигач, това не е проблем.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    С финландските разделители номера е друг. Взема се една дъска с дължина колкото е корпуса и широчина например 4-5 сантиметра. От едната страна се наковават 5-6 броя финландски разделители, а от другата се слага дървена дръжка. Става нещо като плосък гребен. Нареждат се рамките и после се донаместват с този гребен с леки движения напред-назад и при нужда с малко помощ с повдигача. Това се прави от едната страна на рамките, после от другата страна и готово.

Не е необходимо да имате стотици разделители по всеки един кошер. Достатъчно е само да си направите 3 гребена - един за 8 рамки, един за 9 и един - за 10. За целта е достатъчно да се закупят по 5 разделителя от вид. Това е.

Колкото до самите рамки - ами аз съм си решил да използвам нормални рамки без уширители. Уширителите могат само да попречат, особенно когато се касае за автоматично разпечатване на питите. Самите рамки съм решил да се редят по 10 броя в плодниците и по 9 в медовите корпуси, като равномерното разстояние между тях се гарантира от тези саморъчно направени гребени.

Потребител
    Регистриран
    20.04.2012
    Да благодаря колеги,искам да ви представя още един нов продукт,/а може би стар/знам ли вече.Какво бихте казали за него?

КУКИ ЗА ПРЕХВАЩАНЕ НА ДЪНАТА И КОРПУСИТЕ

Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •