Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 26 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 260
    Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    С 4 хоризонтални и тънки основи от горнооряховските не ми се е свличала пита до-сега (лепени със зарядно на 5 ампера и здраво споени към горната летва с мини газова горелка)

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    За темата за вертикалното обтлване, понеже имам 400 такива рамки да попитам някой с ЛР кошери дали е ползвал вертикално с накъдрена тел и лепена основа с ток.
    Говорих с 2ма пчелари работещи така и ми казаха, че няма никакъв проблем, но и двамата работят с ДБ системата и при тях плодовитата пита се върти рядко а магазинната е по малка.
    За това иска мнението на някой с ЛР ако е работил по този метод.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Ники, почти градски си ми, та затва щи кажем, че "рядкото" въртене на плодниковата ДБ, е % от проблема със загиналите или изчезнали семейства. Масово старите пчелари не барат в плодника, с довода, че тва си е за пчелите...принципно са прави.....ама непринципно, тоа закон се наруши веднага със насажденията от рапица.
    Ако искаш да си скапеш кошерите, не вади първия рапичен мед и ги остави да се зазимят с него...........
    я лично, въртим и вадим сичко от доле .....до средата на юли, и досега не съм имал загинало семейство, .....
    Цитат Първоначално публикувано от Charles Bukowski
    У някои хора няма и грам лудост. Представете си какво противно съществуване водят!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз в началото обтелвах хоризонтално, после вертикално, вече W образно, като пускам и два вертикални тела в билозост до старничните летви на рамката. Работя с ЛР и залепвам с ток. Миналата година въртях с нормална 4 рамкова центрофуга и най здрави се оказаха последните. Както и разбрах, че магазинни рамки ако са без хофманови уширители - също не се повреждат при центрофугирането.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Румене мерси за съвета, постоянно чувам за този проблем и ще се стремя да ги зазимявам с хубав мед.
    Март месец има голяма смъртност, много пчелари се оплакват и причината е глад според тях, изяли са меда а готовите питки не стават са ядене.
    Сега се чудя да обтелвам ли на ново рамките В-образно за това питах дали някой пчелар е ползвал вертикални накъдрени телове лепени с ток за копусни кошери?

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Аз съм с 4 хоризонтални откакто започнах- проблем няма.
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Тук в тази тема искам да изкажа моите искрени благодарности към колегите Станко Ставров и Димитър Бонев специално за съветите които ми дадоха относно по бързото и качествено обтелване на рамките. Много благодаря и на другите съфорумци които по един или друг начин са ми оказвали помощ в пчеларството, лично за мен ползата от форума е голяма и много плодотворна, за което благодарности и към администраторите че той съществува.

Успешна година на всички

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Обтелвам с четири хоризонтални тела, като на горната летва на рамката правя улей. Така основата се държи на пет точки /линии/. Лепя с трафче. До сега не съм имал проблеми.
    Keep Walking...

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Някой,обтелва ли магазинните рамки с 2 хоризонтални и лепене за горна летва + траф за основата?

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013

Question

Как се работи със тия скоби?
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри SL372760.jpg‎  

Страница 9 от 26 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •