Здравейте на всички,
занимавам се с пчеларство вече почти една година и до сега не съм имал проблем след ужилване освен да се подуя на мястото и около него. Вчера обаче ме ужили пчела на веждата и цялото око ми се затвори от подуване и получих алергична реакция като цялото ми тяло се обрина и зачерви. Ходих в бърза помощ и ми биха няколко инжекции и се оправих вече. Немога да си го обесня как до сега след 30-40 ужилвания не съм имал алергична реакция, а сега изведнъж се получи. Лекарката ми каза, че може да не съм алергичен към пчелите, а само към тази която ме е ужилила сега. Посъветва ме да си взема адреналин и метилпреднизолон, ако при следващо ужилване получа отново алергична реакция. Някой от вас изпозлва ли някое от двете лекарства и може ли да сподели по колко и какви са резултатите. За адреналина в болницата ми каза да си капкам под езика, но не ми каза колко капки, а в аптеката аптекарката незнаеше и тя, но ми каза да не са мн капки, че да не ми спре дишането. Ще съм мн благодарен на всеки който е запознат и може да ми даде някаква информация.