Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 36 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 353
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ами ще ти дам пример с един огромен пчелин в Лудогорието, за който собственика взема доста парички по прорамите, и разчита на 5-6 човека да му гледат пчелина и .... средния му добив е 5-6 кг от семейство.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev

Та според мене профила на вероятния карадец е човек със субсидии от предишни години, на който са му умрели пчелни семейства, а му предстои скорошна проверка от ДФЗ. Точно такива хора ОТЧАЯНО и СПЕШНО се нуждаят от ЖИВИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА, защото иначе ще връщат пари, които ги нямат.
    Крадът се кошери и пчели и заради НАТУРА 2000.Тези които имат някъква сграда,бунгало,вила,и т.н. и са в границите на НАТУРА 2000 за да не бъдат изгонени и постройките им бутнати трябва да ги оправдае нещо и наѝ-добрия вариянт е -пчелин.Та профила на вероятния крадец може да бъде и начинаещ "пчелар".

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков
    Матеев, не съм напълно съгласен с теб. Погледни в раздел купува продава и ще видиш че съотношението е около 10 към 1. Тоест има огромно търсене на кошери или по-точно на пчели. И причината не е защото българина се загрижил за опазването и размножаването на пчелите. А защото пчеларството в момента е супер модерно. А причината за това са програмите и субсидиите. Убеден съм на 1000%, че ако ги нямаше и ти самия нямаше да се захванеш точно с пчеларство. wink;
    Търсиш си причина и си я намираш................
    Истината обаче не се знае къде е. Субсидии има от 5-6 години във всички области на живота и бизнеса. Значи ли това, че те стимулират кражбите буквално на ВСИЧКО и че щом България е субсидирана, тя се е превърнала в КРАДЛИВА ДЪРЖАВА? Да, ама не.

Не пистолета прави убийството, а убиеца.
    Не цигулката прави музиката, а музиканта.
    Не субсидиите правят кражбата, а КРАДЕЦА !!!!!

КРАДЕЦА СИ Е КРАДЕЦ, със или без субсидии.
    Ти да не би да търсиш някакво оправдание за действията на крадците?

По втората част на твоя постинг - аз започнах да се занимавам с пчеларство по редица причини, НО НЕ И ЗАРАДИ СУБСИДИИТЕ. Те не ме интересуват и ако се появят - най-вероятно няма да се възползвам от тях. Имам си причини това да е така. По слънчевите електроцентрали също се отказах от субсидиите. Помогнах на 200 други човека да получат субсидии, като им направих проектите и централите, но аз самия не съм получавал субсидии. Това може да изглежда странно, но е самата истина.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Матеев е абсолютно прав. И преди съм го казвал - програмата или субсидията не краде, краде човека(ако може да се нарече така). Това е манталитет от социализма и така си остана. Кражбата за някои е начин на живот. И сега, измрели му пчелите по една или друга причина и кое е най-лесно? Ами да откраднеш. Отделно като знаеш, че няма кой да те търси, а и да те намери все тая, последици няма да има, защо да не откраднеш. Да, вярно, че ако я няма програмата може и да не са толкова кражбите, но пак щеше да си ги има. Винаги ги е имало. И така ще е докато няма полиция на място, която да си върши работата. Съответно и съд. Там са проблемите, не програмата. Ако не е толкова лесно и безнаказано да откраднеш няма и да се краде толкова...

Цитат Първоначално публикувано от Mateev
    КРАДЕЦА СИ Е КРАДЕЦ, със или без субсидии.
    Ти да не би да търсиш някакво оправдание за действията на крадците?
    Не им търся оправдание. Даже ще им счупя ръцете ако ги хвана да крадат, каквото и да е.

Прав си за крадеца, НО защо тези крадци не дойдат да ми откраднат осраните памперси на бебето. Защото НЯМА какво да ги правят, те нямат никаква стойност. Но заради МОДАТА пчеларство един кошер с пчели стана 250 лв. Ето за това се краде, защото има ТЪРСЕНЕ.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Не отричайте, че програмите не промениха нещата къде в добра посока за стотици пчелари, къде в отрицателна посока за останалите хиляди пчелари. Цените скочиха двойно и тройно. Търсеното превишава предлагането, крадците разбраха че кошер със семейство вече си стува пари. Но, ако има закон за пчеларството, ако има работещи проверители и работещи ветеринари и САМО РЕГИСТРИРАНИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА, нещата ще се оправят.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

един съвет

Пчелички нямам но ми останаха 38 пити запечатан мед.Какво ще ме посъветвате-да го извадя, или да го фолирам със стреч фолио?Обработил съм ги при-18гр за една седмица.

Напуснал
    Регистриран
    26.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от dvidenov
    И моите пчели ги сполетя ССД ама барабар с кошерите . ......
    Че как се крадат тея китуци брее???Аз съм също с лежаци и си мислех че поне това че са големи ще им е доста трудничко на крадците да ги задигат,.. абе то къде живеем.То,това ако е държава......

Потребител
    Регистриран
    23.06.2012
    В Белене много хора са изгорели в периода 29.03-01.04.
    Някой с по 5-6 други с цели пчелини. Питите заедно със пчелите липсват от кошерите.

Тези европейски програми само влошиха нещата! Наближиха априлските проверки и пчеларите по програма явно има какво да наваксват за да не връщат пари. УЖАС!

Потребител
    Регистриран
    11.12.2010
    Преди 2 години кредо-бонум организира кръгла маса за пчелите и хората там един човек чете лекция на тема – Автоматизирана система за дистанционно наблюдение на кошерите.Казва се Александър Тасов но му загубих координатите.Имате ли идея как може да се издири.

Страница 9 от 36 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •