Сега ,нещо има ,което не ми е ясно.Това със сухата захар е добре както е описано.Но възникват въпроси и мисля,че няма как да не се пита.Например :Как така конденза е само при постъпване на нектар?Не изхвърлят ли пчелите зрънцата от захар като чужди предмети?С каква апаратура е констатирано отсъствието на боя в меда?Има и други ,но това не може да се обхване само с един пост.Ще ви помогна с моите мисли.Аз лично мисля,че пчелите постоянно поддържат % влажност в кошера.И поради тази причина Конденза трябва винаги да присъства горе дето е захарта.Но съм наблюдавал лично как пчелите изхвърлят тези по-едрите зрънца от захар, когато ги срещнат в подбудата напролет.Но и съм наблюдавал друго ,как пчели крадци усвояват пити захаросан мед в питите.Те принасят вода отвън и с нейна помощ те я отнасят по кошерите си.Така,че за да я вземат тази суха захар ,то те отново принасят вода и така се изчерпва захарта.А когато това е паралелно с нектаро потока ,мисля,че не е трудно да познае човек ,къде отива това.Наистина напълно признавам и факта,че когато има изобилие от нектар ,то пчелите забравят за това количество.И се насочват изцяло към изхранване на пилото с този нектар.Но това не означава,че те не го поглеждат въобще.Дори и да има само две пчели на тази суха захар ,то те се интересуват точно от нея.И точно те се занимават с нейното преработване.Така,че наистина въпроса е СПОРЕН.А има и друг въпрос:Какво количество суха захар се усвоява през сезона?Това, ако може да ми отговорите, ще мога да си дам отговор на много други питания.Става въпрос за количество от един кошер.