Има и още един способ за забогатяване - да ти хрумне някаква авангардна идея, която може да ти донесе конкурентно преимущество. След това да повярваш в тази идея и в собствените си сили, че можеш да я реализираш. След това да жертваш пари и време и наистина да я реализираш. И всичко това трябва да го правиш дори и тогава, когато всички ти казват "ТИ СИ ГЛУПАК" и "ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ". И най-накрая, ако се окаже че си бил прав, ще имаш един кратък период от около 1 година, през който ще си на светлинни години пред конкуренцията, и за това време ще имаш луди печалби. После конкуренцията ще те настигне и всичко ще си дойде на мястото - печалбите ще намалеят и отново ще си на ръба на оцеляването. До следващия път със следващата идея (ако такава се появи)...............

Мога да дам конкретен пример:
Преди 6 години построих може би първата в България малка слънчева електроцентрала. След това създадох първия (и до ден днешен единствен) соларен форум. Регистрирах си и най-добрите соларни домейни. И след това започнах да правя експерименти и да пиша във форума за тях. Тогава всичко беше много интересно, защото по него време хората дори и не бяха чували за соларни панели. В следващите 2 години на гости ми идваха може би 5000 човека (повечето бизнесмени) за да я видят тази централа с очите си и да пипнат соларни модули с ръцете си. Междувременно във форума се превърнах в гуру по соларните технологии и всичко това започна да се изплаща когато се появиха мерки 311 и 312 от ДФЗ и възможността човек да си направи слънчева електроцентрала по тях със 70% субсидия. Проектирах над 250 централи, въпреки че бях един от най-скъпите проектанти. Просто клиентите очакваха качествена услуга, очакваха Мерцедес в проектирането, и аз им го предоставих. След това правих и централи и така до момента, в който ДКЕВР намали цената. Бизнеса умря, но от него спечелих добри пари. И сега като се замисля, в основата на добрите печалби беше това, че аз първи в България прозрях бъдещето на соларните технологии.

Сега нещо подобно се върти в главата ми около пчеларството и историята отново се повтаря - разни "специалисти" ми казват колко съм глупав и как от мене няма да излезе никакъв пчелар........ :D :D :D