Цитат Първоначално публикувано от donald
Колеги кажете някакъв материал за пушалката,че този по магазините нещо много скъп,нещо алтернативно.
Виждам, че темата е стара, но да си кажа и аз мнението. Като бях малък дядо ми гледаше пчели и за духалото - така казваха на пушалката използваше само говежди фъшкии. Като се прибираха вечер кравите, слагаха тук-там по улицата от тези благинки, а баба ми ги вземаше с една лопатка и като с мистрия ги лепеше по дуварите. Ефекта беше троен: изсъхваха много добре, оставаха чисти от кал, пясъци и др и бяха декорация за оградата.
По-късно, когато аз купих пчели, бях намерил малко дървесни гъби - добри са, но трябва да ги търсиш. После продължих като този летец-изтребител, забравих му името, от клипа, който показа Спартак. Имам му всичките филми. Та намерих си гнилушки, както казват руснаците - добре изгнило широколистно дърво и брезова кора. Брезовата кора е идеална разпалка. Слагам една лента, запалена и отгоре парчета изгнило дърво. То добре поддържа огъня и не съм забелязал да прави искри. Може би зависи от самата дървесина. И ако ще работя по-дълго, най-отгоре фъшкия. Пробвах с кори от яйца, шишарки също, поддържам малко като резерва, но нещо не ми харесаха. А сухите изпражнения дават мек дим, не лютив и не много горещ. С такива едно време са измазвали и подовете на къщите. За следващото твърдение нямам доказателства и не съм сигурен, но мисля, че шишарките и дървесината съдържат повече катрани, които са канцерогенни (както и в цигарите). Ако някой има информация по този въпрос, моля да сподели. Някой препоръчваше при по-груби интервенции в пушалката да се слага и малко сух тютюн, за да се позамаят. И тук ми е интересно дали дава резултат и дали е безвредно за пчелите.