Тъй като в този форум наистина има много добри пчелари, както и много добри дърводелци - близко е до ума, че именно тука трябва да потърся съдействие. И ето - аз го правя. Отварям тема, предлагам идеи, след това обсъждаме, след това някой ентусиаст прави образци и историята приключва с поръчката на хиляди бройки рамки на фирмата, която предложи най-добро съотношение качество/цена.

А ако не се появи такава фирма - ами ще се наложи да викам неволята и сам да си я създавам. Това ще отнеме пари и време и много ми се иска този вариант засега да не го разглеждаме.

Към момента съм поръчал на една приятелска фирма да ми подготви няколко различни образеца на дървени рамки, а аз лично си правя експерименти с армиране на готови восъчни основи. Ще се радвам ако други хора и фирми се включат в дискусиите и/или в изработката на опитни образци. Така или иначе темата за здрава рамка е от изключителна важност за цялото българско пчеларско общество, и ако някой наистина постигне успех в това направление, ползата ще е за абсолютно всички.