Цитат Първоначално публикувано от Mateev
Има ли колеги в този форум, които са мислили или пробвали да ползват различни електронни устройства в кошера или в пчелина с цел намаляване на труда и/или повишаване на производството на мед? Имам няколко идеи и бих искал да ги обсъдя с хора, които имат какво да кажат по въпроса.....
Браво за темата!
Отдавна не съм писал ,но тук вече попаднах на истинска тема!
Много ми хареса девета точка,дори моите помисли са още по голя ми,на път съм да си закупя термокамера.В главата ми се върти и друга нестандартна идея ,но не съм чак толкова подготвен искам да сложа електронна бариера на прелките на кошерите за да ми отчита броя на влезлите и излезлите пчели.Предполагам ,че мислите ,че е глупост ,но помислете малко какво бихте получили от данните за всеки кошер.
Сигурно не вярвате ,но повече от десет години правя наблюдения на контролния кошер като съм го закичил с термометър и влагомер ,които записват данните на всеки десет минути (влагомера ми се развали та сега данните са ми само от термометъра).
Не познавам колегата Mateev тук във форума,но познавам друг Mateev от друг форум който ме насочи много правилно в един мой избор и ако е един и същи човек то просто колеги не знаете с какъв капацитет си имате работа!
Ще се радвам темата да се развие,защото има хляб в нея!