Благодаря за насърчителните думи. Определено за мен беше странно, когато колеги ми казаха, че има мои снимки в този форум, но не се сърдя защото атмосферата около снимките е положителна, което е много хубаво. Амм... виждам че има доста неяснотийки около метода на работа с платформите и за това искам да кажа някой неща. Платформите бяха направени от мен и баща ми миналата зима и този сезон беше така да се каже "тестдрайф" за тях. Вместимостта им е по 90 кошера, система лангстрот-рут, но в конфигурация 2 корпуса и 2 магазина, само толкова магазини позволява височината. Това се яви и един от проблемите тъй като поради силната паша пчелите наляха нектар и запълниха двата магазина.... имаха нужда от трети. След това те се блокираха и ги хвана роевата треска. Другият проблем е че центърът на тежестта на платформите е доста висок и неравния терен по които се движехме в нивите накланяше много опасно композицията... Проблем номер 3 е товарът, които е : 90 кошера по 100-120 килограма... около 10 тона. Ако тези 10 тона ако се движат по асвалт няма проблем, но ние сме на черен пат изпалнен с много сериозни неравности. Платвормите много се кършеха и препукваха, нямаше повреди, но е гадно за слушане. Поради тези причини с баща ми решихме да махнем втория ред. И да направим тази година една и другата още една платформа. Ще се сме по-бързи в транспорта, на "желязото" ще му е леко, а и ще можем да слагаме колкото си искаме корпуси и магазини, както ще имаме и дълбоки дъна с прашецоуловители (всичките ни стационарни кошери имат прашецоловители). Общо взето така стоят нещата мисля че бях изчерпателен.Ако някой иска да види платформите в действие, има ги в моя facebook-профил.

Ако някой иска да види платформите в действие, има ги в моя facebook-профил.
Цитат