Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 95
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Предпочитам естествени материали,дърво и памучен или вълнен плат.Избягвам досега на пчелите с "химията".Фазерът е хартия с лепило чийто състав едва ли е естествен природен продукт.ОСБ същото, но от дървесни частици. "Химията" в лекарствата е достатъчен проблем.Така,поне си мисля.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Автор
    Регистриран
    17.11.2010
    Аз пък предпочитам найлон(някои го наричат фолио)Съвършено "естествен" материал. :D

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Може и пластмаса. Само че е доста солено като цена.

Цитат Първоначално публикувано от зуница
    Предпочитам естествени материали,дърво и памучен или вълнен плат.Избягвам досега на пчелите с "химията".
    Напълно подкрепям колегата.Само естествени материали.
    "Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    При дървото се получава мухъл, кото води до неприятни последствия. И аз се правих на праведен и сега съм построил една купчина дървени табли и хранилки за парното.

Повишената влажност е причина за мухъла.Не ми се е случвало.Признавам си ,че не съм праведен.
    "Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух

Автор
    Регистриран
    04.10.2010
    Пчеларски район
    Варна
    чували от захар, памучен плат или обикновен наилон вършат перфектна работа, ефтини и достъпни неизисквашти допълнителен труд. Но всеки сам си избира.
    След 20 години ще съжалявате не за нещата които сте направили а за тези които не сте.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    всякакви полиетиленови продукти нарушават естествения цикъл на вентилация!!!
    Ако мислите, че не съм прав, наденете си найлонова торба на главата и се опитайте да дишате 1 час в нея при ниска температура......!!!!!

Понятието "надрамъчна покривка" е остатък от "дядовите" практики, което АЗ, специално, остро неодобрявам.
    ...тия дни гледах някъв клип из мрежата...., 2 корпуса с платно на всеки корпус, на което няма даже и напречни летви, осигуряващи преминаване на пчелите....едно запечатване с некви дрипи с един прорез, колкото за хранилка......е нема подобна дивотия из цел свет.....много ми се щеше собственика, на кошерите да ми посочи примери от световна практика за подобна дивотия.......

....иначе, не пчелите са виновни за случващата се дивотия в пчеларския сектор....продават се едни вакумиращи машинки....опасва се целия кошер и се вакумира с найлон.....гаранция ще им е топло......1-2 седмици :D

Наблюдател
    Регистриран
    01.10.2012
    качети снимки и размери на подкапачни табли и размери на 10 рамкови дб.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз съм решил да използвам подкапачна дъска като на средата оставям 10см от край до край с мрежа.
    Лятото да става вентилация а зимата ще го покривам с брезент и над него затоплящи материал.
    Някой ползвал ли е вата, четох и за някакво фолио против влага.

Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •