Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 39 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 384
    Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от mityo79
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов
    Абе хубаво си говорите за импрегниране,ама знайте едно че кошер от некачествен материал-90%-95% от производителите правят такива кошери,с каквото и даго мажеш,цапаш,след първата зима е като майска роза.
    Аз лично си ги правя сам кошерите от сух чамов материал, говорим за защита от околната среда а не това от некачествени материали.
    В такъв случай,топъл безир 2 ръце+ боя каквато и да е
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Първите ми кошери (2000г.)ги минавах първо с бизир и после с блажна боя,но след една зима почваха да се лющят, не беше заграт безира , но незнам дали е от значение това за лющенето на боята,след това един дърводелец ми каза че лющенето на боята е от безира да не ги минавам с безир и ще е по добре.Всеки дава мнение по въпроса и то е различно едно от друго, което е по добре колкото повече мнения има изказани тоест повече мнения за импрегнацията на кошери по голям избор на варианти, то кой е по подходящ и добър това е трудното.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010

Дървените стълбове са от чер бор.
    Дървените жп траверси са от дъб, бук, може и иглолистни, производство в завода в Белово, не знам дали работи още. Импрегнацията е с креозот или пирозот /производно на нафталин и смоли/ и понеже не е проста работа се прави в специална инсталация.

И аз съм се топлил на траверси cool;

Цитат Първоначално публикувано от jordanov

Дървените стълбове са от чер бор.
    Дървените жп траверси са от дъб, бук, може и иглолистни, производство в завода в Белово, не знам дали работи още. Импрегнацията е с креозот или пирозот /производно на нафталин и смоли/ и понеже не е проста работа се прави в специална инсталация.

И аз съм се топлил на траверси cool;
    Не знаех с какво точно са импрегнирани. Въпроса е, че не е подходящо за кошери.

Ама топли яко.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков
    Ама топли яко.

Не е подходящо защото горят като факел ли.

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    Имам няколко въпроса относно това импрегниране на кошери.С какъв парафин импрегнираш,до колкото знам има течен и твърд, от къде се купува, до колко се нагрява парафинът и не съществува ли опасност от запалване.
    Методът ми допада и смятам да пробвам с един кошер който тази зима направих.Мислих си за едновремешните дървени стълбове те също са импрегнирани до колкото знам с някаква смола(каква точно не знам )та те нямат мърдаве , не знам как точно се обработват те но са вечни.
    Поръчвам го от тук http://www.evricom.bg/bg/products.php
    Парафина е твърд и е специален за дърво, с по-малко съдържание на мазнини.Парафина го загрявам в тава на открит огън и досега съм нямал проблем със запалване.

Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков
    Ама топли яко.

Не е подходящо защото горят като факел ли.
    Ами щом става въпрос за Нафталин, сам прецени. Това че са лесно запалими е отделен въпрос.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Търтея. Каква е цената на този парафин?

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    Парафина съм го поръчвал преди 2 год ,цената доколкото си спомням беше за 50 кг около 80 лв.Запазил съм tel 042692900 за справка.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    търтея.

Можеш ли да качиш снимки на кошерите ти които си импрегнирали да се види прелката до колко се е нарушила импрегнацията за две години,благодаря ти предварително.

Страница 14 от 39 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •