Цитат Първоначално публикувано от сезгин
Имам на червен бряг ,проста изработка , като за нашия джоб,с малко корекция в долния край на коша може да побере 36 магазинни рамки.мед да има само .всичко друго е капризи и на самия пчелар всичките имат една цел да центрофугират меда.
Колега Сезгин , без да ме разбираш грешно моля да ми позволиш да конкретизирам капризите на моя личност , не мога да се нарека все още точно пчелар , но:
- Първо - хубаво е центрофугата която ползваш точно в сезона да не предаде богу дух и ти като пчелар до лакти в мед да бягаш за електрожени и други заваръчни пособия.
- Хубаво е центрофугата когато пчеларя я зареди със рамки и я пусне да не почне да подскача като пумпал из помещението и той да я гони и да се чуди за кой дерек да я върже.
- Хубаво е по време на центрофугиране рамките да не изкачат от жлебовете на радиалните кошове.
-Хубаво е при въртене да не ви се късат питите и да не се налага ако сте с ръчна центрофуга хордиална да се налага 6 пъти да въртите рамките , за да можете да ги изцентрофугирате без да станат на парцали.
- Хубаво е , дъното на цетрофугата да не е равно.
- Хубаво е , коша на центрофугата да е изцяло то неръждавейка , а не оста от черен метал (при хордиалните е хубаво разни майстори да не ползват рабицова мрежа което е супер тъпо понеже и тя ръждясва и при въртене рамките се набиват в мрежата)
- Хубаво е , без значение дали е нова или втора употреба центрофуга самия кош да не боядисан със никакви бои с разни уговорки , че самите бои се използвали в хранително вкусовата промишленост.
- Лично за мен би било добре и крановете на по малките центрофуги да не са 3/8 (да не бъркам сега само размера), а по големички.
Вярно е , че всички имат за цел да изпърскат меда , но идеята е как точно ще го направят дали с клизма или както е редно.
И в крайна сметка се чудя толкова ли е трудно в тая пуста България това което си го вземеш да върши тая работа за която ти го продават , а не да се налага да се впускаш в инерпретации и иновации.
Поздрави!