Като участник в това събитие, не съм съгласен с много от вас...Тази година ми беше второто участие на изложението в Плевен.
НАИСТИНА ПРИЗНАВАМ, ЧЕ ТОВА СЪБИТИЕ НАПРАВЕНО ЗА ГОЛЯМА ФИНАНСОВА ИЗГОДА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ, ТОВА Е МОЕ МИСЛЕНЕ...
Доколкото самото изложение, ДА наистина има какво още да се иска, но има ли по добро в страната ни?-НЯМА!!!
Основа за сравнение с изложенията в чужбина просто няма, просто нашият манталитет е съвсем друг(както се изразиха повечето колеги по горе, всеки идва за да види нови идеи и да ги реализира в домашни условия)...
За мен а и за доста мои колеги изложенията в Плевен и Добрич са като празник чакан цяла година...
На тези изложения се постига пряк контакт и запознанство между пчелари, производители,търговци и други подобни лица... Лично моите представители на изложението раздадоха 3500 визитки, което спомага за премахването на посредниците на пазара...
Оттносно оприличаването на панаира с бит пазар, да така е, има нещо общо. Причината са СТРАШНО големите наеми, в изложбените зали(всеки гледа да избие разходите си, което си е съвсем нормално при тези условия на пазара)...Участвал съм и на ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР(не с пчеларски инвентар), за 40кв.м. платихме 5600лв. Сами си направете сметка какъв финансов ресурс трябва не само на организаторите, но и на самите участници в изложението да се направи такова нещо в ПЛОВДИВ. Макар и в Плевен цените да са наполовина колкото в Пловдив, пак си е голяма сума... И аз имам желание изложението да става на по обширно място но като гледам едва ли е възможно, поне за сега...
Темата наистина е много интересна и я следя с инетерес... ВСЕ ПАК ТЕЗИ ИЗЛОЖЕНИЯ СЕ ПРАВЯТ В ПОЛЗА НА ПЧЕЛАРЯ, А ЗА МЕН НЕГОВОТО МНЕНИЕ Е НАЙ-ВАЖНО...