Абе бъдете малко по-прагматични. Няма никакъв проблем да се правят и уговорки, и доставки. Ако на човек му трябва един камион рамки, например, мисля че никой няма да се откаже да му ги докара на място. Тези договорки могат и по телефона да се правят, макар че това крие известни рискове и за двете страни, особено ако не се познават добре. Аз съм го правил обаче дори с хора, които никога не съм виждал - с куриер и с наложен платеж. Иначе си събирам оферти, каталози, визитки, телефони, имейли, защото не знам кога какво ще ми дотрябва. Но за дребни доставки няма смисъл от излишни усложнения. Ако така и така си в Плевен, плащаш, взимаш и заминаваш. Защото ако си от Видин например и имаш, да кажем, 50 кг восък за продаване, пък някой от Малко Търново е дошъл в Плевен да изкупува восък и плаща добре, не е ли по-добре да метнеш восъка в колата, ако така и така ще ходиш на изложението? По този начин ще спестиш малко транспортни разходи на купувача и той може да ти даде по-добра цена, примерно. Ако му имаш телефонния номер, можеш да му звъннеш предварително и да се уговорите. Или, да кажем, трябват ти 10 хранилки (някакъв модел, дето го няма в местния пчеларски магазин и си ги видял на изложението). Какви уговорки да правиш за десет хранилки? Просто ги плащаш и ги отнасяш.
Пък аз миналата година исках да си взема 1-2 финландски кошера от полистирол, да ги пробвам. Но човекът каза, че този, който е изложен, му е мостра и е единствен. Нямало ги в България на склад и трябва да се прави доставка от Финландия, но нали се сещате, че трябва да се събере поръчка поне за стотина кошера, та да се занимава някой с такава доставка. Дадох му телефони, имейли, да свирне, ако се появят достатъчно мераклии за такива кошери, но явно или не са се появили други желаещи, или ми е затрил някъде координатите.