Много се радвам като чета мненията на колегите за изложението в Плевен ,добре е че все повече хора започват да не понасят тези панаири. Ако това е изложение здраве му кажи ! Вече от 2 год.не го посещавам ,тъй като не понасям подобни блъсканици .![]()
Много се радвам като чета мненията на колегите за изложението в Плевен ,добре е че все повече хора започват да не понасят тези панаири. Ако това е изложение здраве му кажи ! Вече от 2 год.не го посещавам ,тъй като не понасям подобни блъсканици .![]()
Наистина има още какво да се направи по въпроса, поне с площта, за да няма такава блъсканица. Иначе си е готино, събираш се с приятели и потегляш към Плевен, а там те чакат други приятели от различни краища на страната.
Разбираш, че пчеларството не е само хоби, пчеларството създава много нови приятели, пчеларството е и бизнес.
С една дума - Празник.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Напълно съм съгласен с Евгени!Ние изразяваме мнение, препоръка към организаторите, това не е "хейтърство"(хубава българска дума :D ).Посочваме това, което не ни харесва, защото сме убедени, че трябва да се провежда, но искаме да има развитие и всяка година да има промяна към по добро.Самите участници трябва да настояват за по добри условия, надали и на тях им е харесало да стоят в тези задушни витрини...Няма нищо лошо в пазара отвън, но трябват поносими условия, място.Закритата площ е подходяща за дребния инвентар.
Ще ви дам пример с изложенията за селско-стопанска техника.Преди се провеждаха две- пролетта в Университета в Русе и края на лятото в Добрич.Обаче изложителите нещо им накриви на шапката (условия, цени, организация) и направиха БАТА в Стара Загора- на една поляна.Много място, ниски такси за участие.
Резултата го наблюдавам последните две години-изложенията в Добрич и Русе- със затихващи функции.Въпреки, че най големите производители са в северна България!
Цитат от друга темаПървоначално публикувано от FVCVS CAESAR
"Колко може да трае Оксаловата киселина?
Искам да знам дали има смисъл да купувам цял килограм (цената е много по-изгодна) заради третирането на един кошер."![]()
Така си и мислех. Но за да бъдат потвърдени тези изводи, ще ти трябва още инфо. wink;
Пък аз първо, никъде не съм писал колко точно инвентар съм купил, второ, това че съм се канел да третирам едно семейство, едва ли ми е пречело да купя някои неща и за онези, които не съм възнамерявал да третирам и трето, това че съм се канел да третирам едно семейство с оксалова киселина, не значи че в крайна сметка съм го третирал... именно с оксалова киселина. Може в последния момент да ми е хрумнало нещо друго.
Логика.![]()
"It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
Sam Levenson
Джентълмени, ще ме извините, но по принцип ден-два преди Зарезан съм хиперактивен.
Един въпрос към опортюнистите и после към всички останали. Последните няколко години някой от вас организирал ли е мероприятие с участие на хора? Да речем най-простото - Новогодишен банкет за 30-50-100 човека. Отговорилите с ДА, представете си че организирате мероприятие за 1000-10000-50000 човека, повечето от тях не се познават, а и вие не ги познавате. Бонев спомена две-три неща, които са само върхът на айсберга, даже на върха-връхната точка. Ще се радвам да чуя коментарите ви по темата, благодаря. Отговорилите с НЕ, радвайте се че има нещо създадено и да се надяваме, че някой друг ще направи нещо по-добро.
В същност донякъде си прав, донякъде не. Всичко това, което казваш е вярно, но специално за Плевен не съм съвсем съгласен. Когато някой поеме една инициатива и направи еин такъв голям форум, то той трябва да го развива не само като организация, а и като идея. В Плевен се наблюдава точно обратното. Липса на каквато и да е идея за развитие, също както е и в пчеларския бранш. А когато всичко се остави на течението и се гони само краткосрочната печалба, то неминуемо резултата ще е стрличка силно устремена надолу. През последните 5-6 години почти нищо интересно не се е случило на този форим. Лекторите в по-голямата си част са едни и същи, а в лекциите общо взето са сменени само датите. Изложителите също. Иновативните предложения се броят на пръстите на едната ръка за целия този период. Общо взето този голям форум се превърна в пазар на дребно и възможност за дребния пчелар да закупи няколко рамки, една пушилка, няколко хранилки и т.н. Преди години мисля, че не беше така. Организаторите трябва сериозно да се замислят и да внесат свежи идеи за догодина, включително и да намерят някое по-подходящо място.
Надявам се че си го приел като добронамерена закачка.Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR
![]()
Напълно подкрепям колегата Бонев ,много е прав. Крайно време е нещата да се правят както трябва ,това в Плевен не знам какво е , но според мен определено не е празник . Една идея на вниманието на г-н Бонев ,нямали начин по време на Пловдивското изложение да има и изложение на пчеларски стоки .Ако това стане мисля , че нещата ще изглеждат по различно .
Не е добър вариант по няколко причини. Ние правим базар на пчелни продукти. Ако тръгнем да правим нещо като Плевен на площада ще е такава цигания, че не ти е майко работата. А това не е в наш стил. И без това от ден на ден става все по трудно и скъпо да се направи каквото и да е мероприятие, а ако направим една такава цигания, ще ни е за последно.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))