Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 37 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 362
    Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2012
    Много се радвам като чета мненията на колегите за изложението в Плевен ,добре е че все повече хора започват да не понасят тези панаири. Ако това е изложение здраве му кажи ! Вече от 2 год.не го посещавам ,тъй като не понасям подобни блъсканици .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Наистина има още какво да се направи по въпроса, поне с площта, за да няма такава блъсканица. Иначе си е готино, събираш се с приятели и потегляш към Плевен, а там те чакат други приятели от различни краища на страната.
    Разбираш, че пчеларството не е само хоби, пчеларството създава много нови приятели, пчеларството е и бизнес.
    С една дума - Празник.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Напълно съм съгласен с Евгени!Ние изразяваме мнение, препоръка към организаторите, това не е "хейтърство"(хубава българска дума :D ).Посочваме това, което не ни харесва, защото сме убедени, че трябва да се провежда, но искаме да има развитие и всяка година да има промяна към по добро.Самите участници трябва да настояват за по добри условия, надали и на тях им е харесало да стоят в тези задушни витрини...Няма нищо лошо в пазара отвън, но трябват поносими условия, място.Закритата площ е подходяща за дребния инвентар.
    Ще ви дам пример с изложенията за селско-стопанска техника.Преди се провеждаха две- пролетта в Университета в Русе и края на лятото в Добрич.Обаче изложителите нещо им накриви на шапката (условия, цени, организация) и направиха БАТА в Стара Загора- на една поляна.Много място, ниски такси за участие.
    Резултата го наблюдавам последните две години-изложенията в Добрич и Русе- със затихващи функции.Въпреки, че най големите производители са в северна България!

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR
    Цитат Първоначално публикувано от srg
    Между другото много инвентар си купил за едното си семейство :D
    Не съм сигурен, че те разбрах?!
    А може би ти нещо не си разбрал?
    Цитат от друга тема
    "Колко може да трае Оксаловата киселина?
    Искам да знам дали има смисъл да купувам цял килограм (цената е много по-изгодна) заради третирането на един кошер."

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Така си и мислех. Но за да бъдат потвърдени тези изводи, ще ти трябва още инфо. wink;
    Пък аз първо, никъде не съм писал колко точно инвентар съм купил, второ, това че съм се канел да третирам едно семейство, едва ли ми е пречело да купя някои неща и за онези, които не съм възнамерявал да третирам и трето, това че съм се канел да третирам едно семейство с оксалова киселина, не значи че в крайна сметка съм го третирал... именно с оксалова киселина. Може в последния момент да ми е хрумнало нещо друго.
    Логика.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Джентълмени, ще ме извините, но по принцип ден-два преди Зарезан съм хиперактивен.

Един въпрос към опортюнистите и после към всички останали. Последните няколко години някой от вас организирал ли е мероприятие с участие на хора? Да речем най-простото - Новогодишен банкет за 30-50-100 човека. Отговорилите с ДА, представете си че организирате мероприятие за 1000-10000-50000 човека, повечето от тях не се познават, а и вие не ги познавате. Бонев спомена две-три неща, които са само върхът на айсберга, даже на върха-връхната точка. Ще се радвам да чуя коментарите ви по темата, благодаря. Отговорилите с НЕ, радвайте се че има нещо създадено и да се надяваме, че някой друг ще направи нещо по-добро.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    В същност донякъде си прав, донякъде не. Всичко това, което казваш е вярно, но специално за Плевен не съм съвсем съгласен. Когато някой поеме една инициатива и направи еин такъв голям форум, то той трябва да го развива не само като организация, а и като идея. В Плевен се наблюдава точно обратното. Липса на каквато и да е идея за развитие, също както е и в пчеларския бранш. А когато всичко се остави на течението и се гони само краткосрочната печалба, то неминуемо резултата ще е стрличка силно устремена надолу. През последните 5-6 години почти нищо интересно не се е случило на този форим. Лекторите в по-голямата си част са едни и същи, а в лекциите общо взето са сменени само датите. Изложителите също. Иновативните предложения се броят на пръстите на едната ръка за целия този период. Общо взето този голям форум се превърна в пазар на дребно и възможност за дребния пчелар да закупи няколко рамки, една пушилка, няколко хранилки и т.н. Преди години мисля, че не беше така. Организаторите трябва сериозно да се замислят и да внесат свежи идеи за догодина, включително и да намерят някое по-подходящо място.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR
    Така си и мислех. Но за да бъдат потвърдени тези изводи, ще ти трябва още инфо. wink;
    Пък аз първо, никъде не съм писал колко точно инвентар съм купил, второ, това че съм се канел да третирам едно семейство, едва ли ми е пречело да купя някои неща и за онези, които не съм възнамерявал да третирам и трето, това че съм се канел да третирам едно семейство с оксалова киселина, не значи че в крайна сметка съм го третирал... именно с оксалова киселина. Може в последния момент да ми е хрумнало нещо друго.
    Логика.
    Надявам се че си го приел като добронамерена закачка.

Наблюдател
    Регистриран
    23.02.2012
    Напълно подкрепям колегата Бонев ,много е прав. Крайно време е нещата да се правят както трябва ,това в Плевен не знам какво е , но според мен определено не е празник . Една идея на вниманието на г-н Бонев ,нямали начин по време на Пловдивското изложение да има и изложение на пчеларски стоки .Ако това стане мисля , че нещата ще изглеждат по различно .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Не е добър вариант по няколко причини. Ние правим базар на пчелни продукти. Ако тръгнем да правим нещо като Плевен на площада ще е такава цигания, че не ти е майко работата. А това не е в наш стил. И без това от ден на ден става все по трудно и скъпо да се направи каквото и да е мероприятие, а ако направим една такава цигания, ще ни е за последно.

Страница 10 от 37 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •