Колеги да не си помислите, че ще вдигна магазините на всички семейства другата есен.Колегата е прав, първата ми зима като пчелар, кошерите не бяха зазимени и дори бяха със свалени дъна.Защото катастрофирах на 31 юли, и бях по болници есента и зимата.Точно преди катастрофата бях извадил липата и катастрофирах след 3 дни.Как са се оправяли от тогава до пролетта не знам, но е факт че нямах загинало семейство и пчелите излезнаха от зимата силни и жизнени, което ми позволи и ударно увеличаване на пчелина.Обяснявам си го с факта, че са се зазимили сами и са подредили кошерите по естествен за тях начин.Така че при мен, естественото подреждане на запасите за сега се потвърждава като най доброто, от тогава работя така.Тази зима имам една паднала отводка и знам защо е паднала, причината е във мен а не във пчелите.Именно затова се замислих за това зазимяване и не ми дава спокойствие, защото досега естествената подредба на гнездото при мен се утвърждава като най добрата тактика.Както казах няма да вдигна всички на магазини при следващото зазимяване, но едно семейство за експеримент няма да ме затрудни кой знае колко

Цитат