Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Георгиев - ingivo
Същата сила като един мой убавец, доколкото мога да преценя по тая снимка. Това, по летвите, диарични петна ли са и има ли други, освен тях? Не мога да разбера какъв точно ти е проблемът, но мога да ти споделя как постъпих с моя, въпреки че не съм сигурен и на него какъв точно му е проблемът, макар и да имам няколко хипотези. Свил съм го на три пити в горния корпус, а като се пооправи времето, ако още е жив, долният ще го махна (Мисля, че и ти можеш да го свиеш още). Затоплил съм го добре отвсякъде (вкл. външно саниране), покрил съм гнездото с найлон, а под найлона Апитом, но с прашец + разни самоделни храни, с и без белтъчни добавки. Около пилото в средната пита две лентички Варостоп (Няма да им навредиш, ако третираш с нещо профилактично против вароатоза. Това, че си третирал есента и сега не виждаш акари, не значи че няма такива.). Добрата новина е, че е започнал да гледа пило и към 12-13 февруари трябва да се излюпят първите нови пчели, ако дотогава останат живи достатъчен брой стари пчели, които да топлят пилото. А ако изобщо оцелее, статутът му вероятно ще бъде променен от "много силна отводка" на "мини нуклеус".