Разгеле разбрах ми се! Уточнявайте ги такива неща, ние се чудим бъзикат ли се с нас или... Добре, че не сте писали в някои мото форум. Там да видите как щяха да ви грабнат за мезе в това студено време :D
Българина е странна порода човек, не е като другите. Любознателен е и иска много неща да умее и знае дори и да не е специалист във всичките.
Като пример ще дам себе си. Изкарвам си парите с дадено нещо, (проектиране и производство на мебели)но ги харча в хобитата си (кучета, лов, мотори, риболов, пчели т.н., че е дълъг списъка нищо, че някои са временно замразени)в които се стремя да бъда вещ на много високо ниво, дали го постигам е друг въпрос.
От друга страна политиката на страната е такава, че го принуждава да бъде изобретателен и универсален за да оцелее поне малко в тази среда.
На повечето занимаващи се с пчели това им е допълнително занимание (хоби) и като може си прави кошерите като още едно допълнително занимание (хоби).
Които се занимава професионално с пчеларство сигурно предпочита да си купува инвентара и които може да си го позволи финансово го прави. Но да не забравяме политиката на страната ни която принуждава повечето желаещи да си закупят инвентара да си го произвеждат сами за да могат да оцелеят и да имат доходи. Казвам доходи, защото печалбата е друго нещо! Повечето работят за да си покрият разходите и да си докарат добра заплата. Генерирането на печалба на средна фирма в България е невъзможно без шашми. И незначителен е процента на професионални пчелари на които им е приятно да си изработват сами инвентара.
Затова хората питат от какъв материал е по-добре да си изработят кошерите, едните от любознателност, другите по принуда. Но това с нищо не възпрепятства дискутирането и на другите предложени от вас теми. Има раздели, подраздели, теми... Всеки каквото го вълнува пита ако някои знае и иска му помага. Всеки които иска да каже нещо ново пише и се дискутира темата. Все градивни неща.
Аз лично не съм много деен в този форум, защото са ми малко познанията в тази сфера. Повече съм по въпросите. Но щом имам въпроси, дори и глупави да са, значи има надежда за развитие. Ако нямаш въпроси значи, нищо не разбираш и няма как да ти излезе смислен въпрос в главата, или пък си се развил до съвършенство в материята което малко не ми се връзва.
Вее Varna призовавам ви и ще ми е приятно да изложите вашите виждания по въпросите които искате да се дискутират в съответните теми. Дори и да не се включа в дискусията ще ми е приятно да ги следя когато имам възможност, както съм правил и до този момент.
Успешни начинания!

Цитат